|

'Geçen sene Türkiye'de 44 elektrikli otomobil satıldı'

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu Kurucu Başkanı Berkan Bayram, "Elektrikli araçlarda 20-30 bin kilometre seviyesinde, yani 3 yıl gibi bir süre içinde servise gidilecek. Bu bakımda da ancak 350-400 lira gibi bir rakam harcanacak. Geçen sene Türkiye'de 44 elektrikli otomobil satıldı. Çin'de 360 bin, Amerika'da ise 120 binin üzerinde satış yapıldı. Seneye bunların 1,5 kat artacağının garantisini verebilirim" dedi.

Yeni Şafak
14:12 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:26 - 1/12/2017 Cuma
AA
Elektrikli otomobil pazarında büyüme beklentisi sürüyor.
Elektrikli otomobil pazarında büyüme beklentisi sürüyor.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu Kurucu Başkanı Berkan Bayram, elektrikli araçlarda satışların artmasıyla servis ve bakım sürelerinin değişeceğini belirterek, "20-30 bin kilometre seviyesinde, yani 3 yıl gibi bir süre içinde servise gidilecek. Bu bakımda da ancak 350-400 lira gibi bir rakam harcanacak" dedi.

Bayram, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) düzenlenen Elektrikli Araçlar Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, elektrikli araçlarda menzil, fiyat ve şarj süresi gibi sıkıntıların olduğunu ancak bu sorunların da marka bazlı çözümlerle aşılmaya başlandığını söyledi.


  • Geçen yıl Türkiye'de 44 elektrikli otomobil satıldığını ifade eden Bayram, "Çin'de 360 bin, Amerika'da ise 120 binin üzerinde satış yapıldı. Seneye bunların 1,5 kat artacağının garantisini verebilirim" diye konuştu.

Elektrikli otomobil satışlarının artmasının araçların servis ve bakım ayağı ile yedek parça ve onunla ilgili zincir sektörlerde ciddi bir dönüşüme neden olacağını dile getiren Bayram, "Elektrikli araçların gelmesiyle servis-bakım süreleri de değişecek. Elektrikli araçlarda, 20-30 bin kilometre seviyesinde, yani 3 yıl gibi bir süre içinde servise gidilecek. Bu bakımda da ancak 350-400 lira gibi bir rakam harcanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bayram, Türkiye'nin elektrikli otomobil konusunda dünyadaki gelişime bakarak, nasıl üretim yapacağını sorgulaması ve katma değeri yüksek ürünleri tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

#Elektrikli araç
#İTÜ
#TEHAD
#Berkan Bayram
6 yıl önce