|

Gel vatandaş yapılandırmaya gel

Borç yapılandırma hamlesinde yeni nesil çalışmalar ilgi topluyor. AVM'lerde, üniversite önlerinde, pazarlarda stant açıp, 'Yapılandırmaya gelin' sloganlarıyla dikkatleri çeken Maliye Bakanlığı çalışanları, sahada tahsilat yapıyor.

Yeni Şafak
07:15 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:03 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

Maliye Bakanlığı 31 Ekim'de sona erecek vergi borçlarının yeniden yapılandırma uygulaması için sahaya indi. Bakanlığın yüzlerce çalışanı AVM'lerde, üniversite önlerinde, pazarlarda ve plazalarda stant açtı. 'Anında yapılandıralım' sloganıyla mükelleflere seslenen maliyeciler, bulundukları yerde anında yapılandırma hizmeti veriyor. Ellerindeki formları vatandaş ile birlikte dolduran memurlar, hem daha fazla kişinin bu imkandan yararlanmasına hem de bürokrasinin azalmasına destek oluyor. Aynı zamanda vatandaşlar. konu ile bilgilendirme hizmetini de ücretsiz şekilde en yetkili ağızdan alıyor.



SON 7 GÜNE GİRİLDİ

Bakanlığa bugüne kadar 3 milyon 980 bin başvuru alındı ve bu kapsamda 32 milyar liralık bir alacak yapılandırıldı. 31 Ekim günü mesai bitimine kadar başvuranlar; vergi, prim, trafik cezası, öğrenim kredisi, su gibi borçlarını yapılandırabilecek. Sabah'ın haberine göre, yapılandırmada ana paranın tahsilinden vazgeçilmiyor. Ancak gecikme faizi ve cezası silinip, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme yapıldığı için ödenmesi gereken tutar düşüyor. Ayrıca peşin ödemeyi tercih edenlere ekstra indirim yapılıyor. Peşin ödemeyi seçenler, enflasyon tutarının da yarısını ödüyor. İsteyene taksit seçeneği de var. 6, 9, 12, 18 taksitten biri tercih ediliyor ve 2 ayda bir ödeme yapılıyor. Taksitli ödemelerde ana para + enflasyondan oluşan borca, belirlenen katsayılar ilave ediliyor. Öte yandan prim borcunu yapılandıranlar, Bağ- Kur'lulara getirilen 5 puanlık prim indirimi uygulamasından yararlanabilecek. Böylece ceplerinden her ay en az 82.35 lira daha az para çıkacak.


#Maliye Bakanlığı
#AVM
#Borç yapılandırma
7 yıl önce