|

Gelecek 3 yılda yüzde 5,5 büyüme

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin büyüme hikayesinin sağlam bir şekilde devam edeceğini belirterek, "Bu nedenle gelecek üç yıl için yüzde 5,5 büyüme hedefliyoruz. Bazıları bunu iyimser bulabilir. Biz ise onlara son 15 yıldaki reel büyüme ortalamamızın yüzde 5,6 olduğunu hatırlatmak isteriz." dedi.

Yeni Şafak
11:10 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 12/10/2017 Perşembe
AA
Şimşek: Türkiye çok dirençli olduğunu kanıtladı.
Şimşek: Türkiye çok dirençli olduğunu kanıtladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankasının yıllık toplantıları kapsamında Washington'da bulunan Şimşek, ABD Ticaret Odası'nda Amerikalı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Şimşek, etkinlikte yaptığı konuşmada, küresel ekonomideki toparlanmanın hız kazandığına dikkati çekerek, "Bu hepimiz için iyi haber." ifadesini kullandı.

  • Türkiye ekonomisinin ise yüzde 5'i aşan büyüme performansının birçok uluslararası kuruluşun beklentisinin üstünde olduğunu vurgulayan Şimşek, yukarı yönlü revizyonların yolda olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu istihdam artışının son 10 yılın en iyi performansı olduğunu anlatan Şimşek, iyileşen Türk iş gücü piyasasının iç talebi, toparlanan Avrupa ekonomisinin ise dış talebi güçlü tutacağını söyledi.

Türkiye ekonomisinin büyüme hikayesi

Ayrıca yüzde 80 civarındaki kapasite kullanım oranının Türkiye'ye yönelik özel sektör yatırımlarının hızlanmasına yardımcı olacağını dile getiren Şimşek, "Türkiye'nin büyüme hikayesinin sağlam şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle gelecek üç yıl için yüzde 5,5 büyüme hedefliyoruz. Bazıları bunu iyimser bulabilir. Biz ise onlara son 15 yıldaki reel büyüme ortalamamızın yüzde 5,6 olduğunu hatırlatmak isteriz." değerlendirmesini yaptı.

Şimşek, Türk ekonomisinin, tüm terör olayları ve kanlı darbe girişimine rağmen geçen sene yüzde 3,3 büyümesinin büyük başarı olduğuna dikkati çekti.

  • Son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelere değinen Şimşek, "Türkiye, 2015'in ortasından 2016'nın sonuna kadar 30 terör saldırısı, kanlı bir darbe girişimi, birkaç seçim geçirdi. Komşularında işleyen bir hükümet yok. Başka herhangi bir ülke bunları yaşasaydı uzun süren bir duraklama dönemine girerdi ancak Türkiye çok dirençli olduğunu kanıtladı." ifadelerini kullandı.
#Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
#IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları
#Büyüme
7 yıl önce