|

Geliri olmayana maaş

Devlet, 65 yaşını aşanlara 3 ayda bir ödüyor. 750 lira olan bu maaş Ocak 2018’de 784, Temmuz 2019’da 886 liraya yükselecek

Yeni Şafak
08:46 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 08:50 - 24/10/2017 Salı
Diğer
Her türlü aylık geliri 420 TL’nin altında kalan, bu maaşı alabiliyor.
Her türlü aylık geliri 420 TL’nin altında kalan, bu maaşı alabiliyor.

Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve bu kişilere bakacak birilerinin de olmaması durumunda, devlet tarafından vatandaşa aylık bağlanıyor. Bu aylığı almak artık daha kolay. Her türlü aylık geliri 420 TL’nin altında kalan, eşinden ve başka bir yerden geliri olmayanlar bu maaşı alabiliyor. Bu bir anlamda sosyal yardım.

ŞARTLARI KOLAY
Bu aylığın bağlanabilmesi için kişinin
65 yaşını tamamlamış
olması gerekiyor. Bu kapsamda yaklaşık
900 bin kişi maaş
alıyor. Posta'nın haberine göre, aylığı almak isteyenler bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuruda bulunabilir. Başvuru esnasında çok fazla belge ihtiyacı yok. Bürokratik engeller az. Amaç vatandaşın derdine çare olmak.
MÜRACAAT ÇOK BASİT
  • Müracaatta, ‘nüfus kayıt öğreneği’, ‘aylık talebi vasi tarafından yapılacaksa mahkeme tarafından verilmiş vasilik kararıyla’ birlikte yapılacak. Doldurulan ‘Yaşlılık Aylığı Başvuru Formu’ mal müdürlüklerine ya da defterdarlıklara verilecek. Başvuru işlemleri gerçekleştikten sonra incelemeler yapılacak ve kişinin yaşlılık maaşı alabileceği kesinleşirse başvuru Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gönderilecek.
#Yaşlılık
#Maaş
#Aylık
#Sosyal Güvenlik Kurumu
#Yaşlılık Aylığı Başvuru Formu
6 yıl önce