|

Gıda enflasyonu düşüşte

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, kasım ayına ilişkin öncü göstergelerin, gıda yıllık enflasyonunun önemli bir oranda düşeceğine işaret ettiği kaydedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:41 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

24 Kasım 2016'daki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, “Toplam talepteki yavaşlama enflasyondaki düşüşü desteklemektedir. Yakın dönemde küresel belirsizliklerdeki artış ve yüksek oynaklıklara bağlı olarak yaşanan döviz kuru hareketleri enflasyon görünümündeki iyileşmeyi sınırlamaktadır” denildi.



TİCARİ FAALİYETLER ARTACAK


Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisinin sürdüğün belirtildiği toplantı özetinde, “Dış talep üzerindeki jeopolitik gelişmeler kaynaklı olumsuz etkilere karşın dış piyasalarda pazar çeşitlendirme esnekliği ihracatı desteklemeye devam etmektedir. Üçüncü çeyrekte çalışılamayan günlerin oluşturduğu baz etkisi de dikkate alındığında son çeyrekte iktisadi faaliyetin dönemlik bazda artış kaydedeceği ve 2016 yılı genelinde büyümenin ılımlı bir düzeyde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.



#Merkez Bankası
7 yıl önce