|

‘Ginger’ı sevdik

Pedal çevrilen bisikletlerin yerini son yıllarda elektrik ile çalışan bisikletler alırken, halk arasında “ginger” olarak bilinen tek kişilik elektrikli bisikletlerin kullanımı da hızla artıyor. İlk olarak ABD’de satışa sunulan ginger’lar, kullanım kolaylığı dolayısıyla Türkiye’de de gençler tarafından ilgi görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:04 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
‘Ginger’ı sevdik
​
‘Ginger’ı sevdik ​

Bisikletlerde, teknolojinin gelişimiyle ürün çeşitliliği artıyor. Pedal çevrilen bisikletlerin yerini son yıllarda elektrikle çalışan bisikletler alırken, halk arasında “ginger” olarak bilinen tek kişilik elektrikli bisikletler de gençlerin gözdesi haline geldi. Motosiklet Endüstrisi Derneği’ne göre, ilk olarak ABD’de satışa sunulan ginger’ların, kullanım kolaylığından dolayı Türkiye'de özellikle gençler arasındaki kullanımı da artıyor.

HIZ LİMİTİ SINIRLI OLMALI

Accell Bisiklet Halkla İlişkiler Müdürü Muhlis Dilmaç, bu tarz elektrikli araçların kapalı mekanlar, fuarlar, fabrikalar, havaalanları ve AVM’ler gibi zemini düz alanlarda kullanımının uygun, engebeli yollarda ise kullanımının çok tehlikeli olduğunu söyledi. Dilmaç, “Dikkat edilecek hususlardan en önemlisi de araçların hız limitlerinin sınırlı olması gerektiğidir. Kapalı mekanlarda insan sirkülasyonu fazla olduğu için kullanırken dikkat etmek gerekir” dedi.

TRAFİK SİGORTASI ŞART

Muhlis Dilmaç, kas gücüne dayalı olmayan araçlarda hız limitlerinin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Elektrikli bisikletlerle ölümlü kazaların da olabileceğini belirten Dilmaç, şöyle devam etti: “Elektrikli bisikletlere de kazalara karşı trafik sigortası yapılmalı. Satılan ürünlerin sertifikalı yetkili servisleri olmalı. Su taşıyıcıları, yemek kuryeleri ve turistik tesislerde sıklıkla kullanılan ve 2 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan elektrikli bisikletlerin satış adedi oldukça fazla.”

#Elektrikli bisiklet
#Ginger
#ABD
7 yıl önce