|

Godiva süpermarkete girdi

Godiva, özel bir seri ile süpermarketlerde yerini alacak. Dünyaca ünlü çikolata markası Godiva, Türkiye'de Şok Market zincirleri dahil 8 bin perakende noktasında satışa sunulacak. Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, “Godiva’yı çok daha geniş ve yeni bir tüketici kitlesi ile buluşturmuş olacağız"diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:06 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Godiva süpermarkete girdi
Godiva süpermarkete girdi

Godiva, butik satış noktalarının ardından süpermarketlerde de yerini aıyor. Ünlü çikolata markası Yıldız Holding'in kendi perakende zinciri olan Şok Marketlerinin de aralarında bulunduğu 8 bin noktada satışa çıkacak. Godiva'nın yeni market serisinin lansmanında konuşan Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, “Godiva'yı çok daha geniş ve yeni bir tüketici kitlesi ile buluşturmuş olacağız"dedi.



100 MİLYONLUK YENİ YATIRIM


Pladis bünyesinde yeralan üç marka olan Ülker, Mc'Vities, Godiva'yı milyar poundluk markalar haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Buyurgan, İngiltere ve Türkiye'de ise liderliklerini güçlendirmek istediklerini söyledi. Topkapı ve Silivri tesislerine 100 milyon dolar yatırımda bulunduklarını aktaran Buyurgan, “Godiva'nın premium çikolatadaki tecrübesi ile Pladis'in üretimdeki kabiliyetinin ve dağıtımdaki gücünün sinerjisi, yeni projelerimizin de habercisi olacak. Şu anda pladis Türkiye olarak gelirlerimizin yaklaşık beşte birini ihracattan karşılıyoruz. Yeni üretim fırsatları ile bu oranı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



HER PAZARA ÖZEL STRATEJİ


Her pazara özel stratejiler geliştireceklerini ifade eden Mete Buyurgan, şunları söyledi: "Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi doymuş pazarlara premium ürünlerimizle giderken, hızlı büyüyen pazarlarda tüm segmentlerle olacağız. Yıldız Holding olarak bu yıl 7 bin istihdam gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” Buyurgan, Godiva'nın yeni market serisinin de aynı zamanda Pladis'in ilk global lansmanı olduğunu belirtti. Buyurgan, 2021 yılında pladis'in global gelirlerinin yüzde 7'sinin Godiva'nın yeni market serisinden geleceğini sözlerine ekledi.



Hedef gençler olacak


Toplantıda Paldis Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Başkan Yardımcısı Başak Karaca açıklamalarda bulundu. Karaca, çalışma ile Godiva'nın en sevilen üç başyapıt ürününü, kalitesinden ödün vermeden yepyeni bir tüketici kitlesi ile buluşturduklarını söyledi. Market kanalı için seçilen bu üç başyapıtın 2016 yılında 27,5 milyon adet sattığına dikkat çeken Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni oluşturduğumuz satış kanalıyla bugüne kadar Godiva ile tanışmayan genç ve dinamik bir kitleyi marka ile buluşturacağız. Öncelikle Türkiye'de henüz küçük olan erişilebilir lüks segmentini büyütmeyi hedefliyoruz."






#Godiva
#Pladis
#Yıldız Holding
7 yıl önce