|

Hainler Türkiye’yi durduramayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş dünyası temsilcisi 15 STK başkanıyla istişare toplantısı yaptı. Türkiye’deki yatırım teşviki ile ilgili bilinen tüm ezberleri bozan bir kararı almak üzereyken darbe girişimi olduğunu belirten Zeybekci, hain girişimlerin Türkiye’yi durduramayacağını işaret etti. Zeybekci, “Yeni bir ihracat seferberliğinin gereği olan tüm çalışmaları yaptık, bitirdik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:29 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da dün düzenlenen “Ekonomi Dünyası İstişare Toplantısı-Güçlü Demokrasi Güçlü Ekonomi Hedef 2023” konulu toplantıda STK başkanlarıyla buluştu. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Zeybekci, Türkiye'deki ekonomi ile ilgili önde gelen STK'nın başkanlarıyla 15 Temmuz sürecinde iç ve dış gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.



15 STK BAŞKANI KATILDI


Durum tespitinden sonra gelecekle ilgili birlikte neler yapılabileceği konusunu istişare ettiklerini dile getiren Zeybekci, “Son derece sağlıklı, çok güzel... Hakikaten Türkiye'nin birlik beraberlik görüntüsüne, ortak değerler etrafında buluşma ve birleşme görüntüsüne birebir uyan bir görüntü ortaya çıktı. 15 STK başkanımızdan aynı duygularla ortak değerlerimizin etrafındaki samimi birlik ve beraberlikleriyle aynı şeyleri duymaktan memnun oldum" diye konuştu. Bakan Zeybekci, bu kalkışmanın, terör örgütünün etkisiyle veya bu yaşanılanı tam anlayamayan, anlayamadığı için de kendi değerlendirmesiyle dünyada, yakın coğrafyada, demokrasi, ekonomi, hukuk dünyasında, ülkelerde yanlış algılamaların söz konusu olabileceğine dikkati çekti.



SEFERBERLİK KARARI


Zeybekci, STK başkanları ile Türkiye'nin yaşadığı sürecin, ekonomi, yatırım, istihdam, gelecekteki fırsatları ve iş birlikleriyle ilgili artan cazibesinin tüm dünyaya anlatılması gerektiğini aktardı. Zeybekci, her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatma kararı aldıklarını dile getirdi. Zeybekci, bununla ilgili farklı çalışmalar olduğunu, gelecek günlerde, ağustos ayının başında tüm dünyada Türkiye'yi anlatan çalışmalar yapacaklarını söyledi.



HERKES BİZİ KONUŞUR


Zeybekci ayrıca, şunları kaydetti: "Biz 15 Temmuz hain kalkışmasının olduğu ertesi günü Başbakanımızın başkanlığında yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında Türkiye'deki yatırım teşviki ile ilgili bilinen tüm ezberleri bozan bir kararı, girişimden sonraki pazartesi günü kamuoyumuzla paylaşacaktık ve geçen hafta bu konuşulacaktı. Biz yeniden bir ihracat seferberliğinin gereği olan tüm çalışmaları yaptık, bitirdik. Bunlar konuşuluyor olacaktı. Şundan emin olun ki önümüzdeki haftadan itibaren yine bunları konuşuyor olacağız."



Türkiye'yi hatırlatacağız


Bakan Zeybekci, ağustosun ilk haftasından itibaren algı nasılsa o algıyı değiştirecek şekilde çalışmaları başlatacaklarını, önce negatif algı ile mücadele anlamında bir seferberlik başlatacaklarını aktardı. eybekci, hükümetin temsilcisiyle, STK başkanlarıyla beraber ülkeleri ilgilendiren önemli şirketlerin temsilcileriyle bu ülkeleri ziyaret edeceklerini belirtti. Zeybekci, "Türkiye'yi bir daha hatırlatacağız" dedi.



Negatif algı ile mücadele


Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini ülkeye sürülen bir leke olarak gördüğünü vurgulayan Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “(Bu süreci) Türkiye'nin gerek demokrasi gerekse ekonomik anlamda büyümesi, 2023 hedefleri ve muasır medeniyet yürüyüşüne sürülen bir leke olarak görüyorum. Bu lekeyi temizlemekle ilgili yol haritamız olmalı. Arkadaşlarımızla istişare ederek inşallah yakında güzel bir sonuca varacağız. "





#Nihat Zeybekci
#EKK
8 yıl önce