|

Halka itici geliyor ama yabancılar coştu

Antalya'nın Alanya İlçesi’nde balıkçıların sıkça yakaladığı camgöz cinsi köpek balığı, yerleşik yabancılar tarafından satın alınıyor. Alanyalı ise isminden dolayı itici bulduğu köpek balığını tercih etmiyor.

Yeni Şafak
10:57 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 08:02 - 8/04/2016 Cuma
DHA

Alanya açıklarında balıkçıların ağına 2.5 metre uzunluğunda ve 96 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı takıldı. Köpek balığı Saray Mahallesi'ndeki Alanya Ucuz Halk Pazarı'nda hizmet veren balıkçının tezgahında kilosu 20 TL'den satışa sunuldu.



Yabancılar rağbet ediyor


Köpek balığına yerleşik yabancıların ilgi gösterdiğini belirten balıkçı Hasan Eroğlu, Alanya açıklarında bu türden köpek balığına sıklıkla rastladıklarını anlattı. Eroğlu, "Yaklaşık 3 günde bir balıkçılar bu balıklardan yakalıyor. Bu balığı özellikle yabancılar tüketiyor" dedi.



İsmi itici geliyor


Yerli halkın köpek balığına ilgisinin çok az olduğunu kaydeden Hasan Eroğlu, "Köpek balığı etinin tüketimi açısından insanlarımızın daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. İsminden dolayı halkımız tarafından tercih edilmiyor, itici geliyor. Köpek balıklarının farklı besin değerleri ve lezzeti var. Biz de gelen yerli müşterilerimize bu balığı anlatıyoruz. Tavsiye üzerine tüketenler var. Yavaş yavaş yerli halk da tüketmeye başladı" diye konuştu.

#Antalya
#Alanya
#köpek balığı
#camgöz
#yabancılar
#ilgi
#gösteriyor
8 yıl önce