|

Doların düşmesini engelleyen yalan

Merkez Bankası'nın döviz kurlarındaki yükselişe yönelik attığı adımın etkisinin sınırlı kalmasının nedenlerini açıklayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu nedenlerden birinin ise Halk Bankası'na 49 milyar dolar ceza kesildiğine yönelik yalan haber olduğuna işaret etti.

Yeni Şafak
11:50 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 14:11 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dolar
Dolar

Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan haber ve yorumlarda Halk Bankası'na ABD'de görülen dava nedeniyle 49 milyar dolar ceza kesildiğine yönelik asılsız ifadelere ilişkin Halk Bankası'nın ardından Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten de açıklama geldi.

'49 MİLYAR DOLAR YALANI MERKEZ'İN ADIMININ ETKİSİNİ SINIRLADI'

Merkez Bankası'nın döviz kurlarına yönelik attığı adımların etkisini sınırlayan iki nedeni açıklayan Şimşek, ''
Bunlardan b
ir tanesi Halk Bankası’na ilişkin süreç var. Halk Bankası yalanladı ama bu kadarı da olmaz. 49 milyar dolar olduğunu söylüyor ve bu da vatandaşımızın üzerinde etkili oluyor.
Bunlar tamamen uydurma haberler. Diğer ise ABD'den İran şirketlerine ve vatandaşlarına uygulanan yaptırımlara bazı Türk vatandaşlarını da koyması. Bunlar etkiledi.'' dedi.

HALKBANK'TAN DA YALANLAMA GELMİŞTİ

Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından bankamıza önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı anlaşılmaktadır. 16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada bankamız taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumlar tarafından da Halkbank'a iletilen herhangi bir ceza bildiriminin söz konusu olmadığı bildirilen açıklamada, "
Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte sosyal medya hesapları üzerinden haksız haber ve yorumların yapılması Bankacılık Kanununun 'İtibarın Korunması' başlıklı madde hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir
." ifadelerine yer verildi.
#Halk Bankası
#Mehmet Şimşek
#Ceza
#ABD
6 yıl önce