|

HAVELSAN Katar sınavını geçti

HAVELSAN’ın, Katar Hava Kuvvetleri için geliştirdiği KATAR AW139 Helikopter Simülatörü Entegre Eğitim Merkezi Projesi, saha kabul testlerinden başarıyla geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
HAVELSAN Katar sınavını geçti
HAVELSAN Katar sınavını geçti

Böylece projenin garanti süreci de başlamış oldu. Proje kapsamındaki işlerin yüzde 70’i yerli ürünlerle gerçekleştirilirken, bütün idame ve işletme hizmetleri 3 yıl boyunca Türk teknisyenlerce verilecek. Katar Entegre Eğitim Merkezi’ne ziyarette bulunan HAVELSAN yönetimi de projede gelinen son durumu yerinde inceledi.

GERÇEK UÇUŞA EŞDEĞER

Katar Hava Kuvvetleri pilotları, oluşturulan eğitim merkezinin bir parçası olarak AW139 eğitimlerini HAVELSAN simülatör ve sistemlerinde gerçekleştirecek. Yaklaşık 40 milyon dolara mal olan merkezde yılda bin pilota eğitim verilmesi planlanıyor. Katar Hava Kuvvetleri için tesis edilen anahtar teslim proje, HAVELSAN’ın referans projeleri arasında yer alıyor. Pilot koltuğuna oturulduğu andan itibaren gerçek bir uçuş deneyimi yaşatan tam görev simülatöründe, havada karşılaşılabilecek hemen her türlü durum ve operasyon seçeneği test edilebiliyor.

#HAVELSAN
#Sanayi
#Savunma
7 yıl önce