|

Hayal ettiği işinin patronu oldu

Amasyalı ev hanımı Nurten Karalı, aldığı hibe destegiyle açtığı taksi durağında 10 kişiye istihdam sağladı. Karalı, “Eşim hayal olarak gördü. Durakta şoför olarak ona da iş verdim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:44 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Hayal ettiği işinin patronu oldu
Hayal ettiği işinin patronu oldu

Amasya’da 38 yaşındaki ev hanımı Nurten Karalı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe desteği ile taksi durağı açtı, “hayal” diyen kocası dahil 10 kişiye istihdam sağladı. Evli ve 2 çocuk annesi Karalı, Amasya’da taksi durağı açma hayaliyle KOSGEB’in girişimcilik kursuna katıldı. Belgesine kavuştuktan sonra destek için başvuran Karalı, 50 bin lira hibe desteğiyle taksi durağını açtı.

HAYALLE
BAŞLADI

Taksi durağının ve taksilerin temizliği, şoförlerinin kılık kıyafetleriyle tek tek ilgilenen Karalı, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Karalı, taksi durağı kurma fikrini ilk başlarda eşinin bile hayal olarak gördüğünü söyledi. Durağı kurduktan sonra eşine de şoför olarak iş verdiğini anlatan Karalı, “Amasya'da taksi eksikliği hissettim. Kadınlar da taksiye binmeye çekiniyordu ve endişeleri vardı. Bir bayan taksi durağı sahibi olursa kadınların bu çekincelerinin ortadan kalkacağını düşündüm ve karar verdim. Aldığım destekle bu durağı açtım” dedi.

MÜŞTERİLERİNİN YÜZDE 90’I KADIN

Kadın müşterilerin, patronu kadın olan ve iki kadın sürücü bulunan bir taksi durağını daha çok tercih ettiklerini ifade eden Karalı, “Bu iş genelde erkek mesleği olarak biliniyor ancak ben çok zorlanmadım" diye konuştu.

#Taksi durağı
#İstihdam
7 yıl önce