|

Hedef bu yıl bin Ar-Ge Merkezi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 350. Ar-Ge Merkezi Belgesi'ni Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener'e Ar-Ge Merkezi Belgesi'ni takdim etti. Fibrabeton'un kuracağı merkezle birlikte Düzce'deki Ar-Ge merkezi sayısı 5'e çakacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'deki ar-ge merkezlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. 350. Ar-Ge Merkezi için Düzce'de faaliyet gösteren Fibrobeton'a belge verildi. Ankara'da düzenlenen belge teslim töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge merkezlerinin Türkiye'de teknolojiye dayalı sanayinin geliştirilmesi amacıyla bakanlığın ortaya koyduğu bir program olduğunu söyledi.



AR-GE İÇİN YETERLİYİZ


Özlü, “Bu yıl içinde hedefimiz, Türkiye'de Ar-Ge merkezi sayısını bine çıkarmak. Şu anda 350'deyiz, bu çok iddialı bir hedef ama bunu başaracağız. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'de Ar-Ge merkezi açma yeterliliğine sahip çok sayıda firmamız var. Bu firmalarımızı tek tek tespit edip, arkadaşlarımız bilgilendiriyorlar ve Ar-Ge merkezi açma konusunda teşvik ediyorlar. Vereceğimiz Ar-Ge merkezi belgesi, bizim için de önemli bir kilometre taşı. Fibrobeton ile Düzce'de Ar-Ge merkezi açan firma sayısı 5'e ulaşıyor" dedi.



BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR


Firmalardan teknolojiye dayalı üretim yapmalarını ve katma değeri yüksek ürünler üretmelerini istediklerini dile getiren Özlü, teknolojiye dayalı üretim yapılarak, yüksek katma değerli ürünler üretilebileceğini vurgulayarak; şu anda yüzde 3,5'lar seviyesinde olan sanayi içindeki yüksek katma değerli ürün oranını ilk aşamada yüzde 15'e, sonrasında da en az yüzde 20'ye yükseltmeyi amaçladıklarına dikkati çekti.


#Faruk Özlü
#Dündar Yetişener
#Fibrobeton
7 yıl önce