|

Türk-İş'ten taşeron müjdesine ilk yorum

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Başbakan Binali Yıldırım'ın taşeron işçilerle ilgili açıklamalarına ilişkin, "Hiç bu kadar ümitli ve umutlu olmadık" dedi.

Yeni Şafak
14:32 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 22/09/2017 Cuma
Hükümetin taşeron açıklaması işçiyi umutlandırdı.
Hükümetin taşeron açıklaması işçiyi umutlandırdı.
Başbakan
Binali Yıldırım
, Türk-İş'e sürpriz bir ziyarette bulundu. Bunun ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Başbakan Binali Yıldırım ile taşeron işçiler hakkında görüşmelerini Habertürk TV'ye değerlendirdi.

Atalay, şöyle konuştu:

"Bir an evvel bu sene sonunda 2018'e girmeden bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Aradan aracı çıksın istedik. Bu bir an evvel ülke gündeminden çıksın istedik. Bugün konuşulan konuların başlığı buydu. Talep şu, bunlar devletin çalışanı olsun. Sendikaların talebi bu. Memur işi yapan memur statüsünde olsun, işçi olan da işçi statüsünde olsun dedik. Bu kadar ümitli ve umutlu olmadık bugüne kadar. 5 milyon insanı ilgilendiriyor bu konu. Başbakanımızın açıklaması moral vericiydi."

  • Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilerle ilgili, bakanların uzun süredir bir çalışma yürüttüğünü açıkladı ve şunları söyledi:
  • "Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız.
  • Bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymayı hedefliyoruz. Çalışma önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek."
#​​Türk-İş
#Taşeron işçi
7 yıl önce