|

Hızlı büyüme devri

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım, Özdemir, seçimlerin geride kaldığını, terör hadiselerinin de kısa sürede sona ereceğini umduklarını belirtti. Özdemir, “Önümüzdeki dönemde Türkiye hızlı şekilde büyüyecek” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:35 - 31/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Aralık Satınalma Müdürleri Bileşik Endeksi (SAMEKS)'in İzmir'de açıklandığı toplantıda konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin 2015 yılındaki belirsizliklere rağmen çok büyük sıkıntı yaşamadığına dikkati çeken Özdemir, dünyada petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarında yaşanan düşüşün Türkiye açısında hem olumlu hem olumsuz yanları olduğuna değindi.



RUSYA İLE İLİŞKİLER RAYINA GİRECEK


Rusya ile yaşanan krizin etkilerinin geçeceğini savunan Özdemir, “Rusya konusunda bizim tahminimiz, 6 ay içinde ilişkilerin eski şekline döneceği yönünde. Bunun da belirtileri görülmeye başladı. En son 10 tekstil firmasını kara listeden çıkarıldı. İş yine domatesin başına patladı ama bu durum da geçecektir” dedi.



2015 YILI YÜZDE 4 BÜYÜMEYİ GÖRÜR


Türkiye'nin 2015 yılını ortalama 3,5-4 büyüme oranıyla geride bırakacağına inandığını dile getiren Özdemir, “Seçimler bitti, terör hadiseleri de inşallah kısa bir sürede sona erecek. Önümüzdeki dönemde Türkiye hızlı şekilde büyüyecek. Çünkü geride kalan dönemde Türkiye yüzde 4 büyüme gösterdi. Dünyada büyüme sınırlı kaldı. Bütün bunlara rağmen Türkiye'nin yüzde 3,5-4 oranında büyümesi bizim için önemli” dedi.



Terör ve FED etkiledi


SAMEKS 2015 Aralık ayı verilerini değerlendiren Nazım Özdemir, Fed'in faiz kararı, Rusya ile ticarette yaşanan sıkıntılar, Güneydoğu'daki terör olayları ve Türkiye'nin komşu ülkelerindeki iç savaş nedeniyle endeksin aralık ayında bir önceki aya göre 1,3 puan gerileyerek 50,9'a indiğini hatırlattı. Endeksin 50 baz puanın üzerinde kalmasının kendileri açısında önemli olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: “SAMEKS sadece Gezi Parkı olaylarında ve 17-25 Aralık döneminde 50 puanın altına düşmüştü... Ocak'tan sonra bir toparlanma bekliyoruz.”



#Nazım
#Özdemir
#müsiad
#Rusya
8 yıl önce