|

Hollanda'da üst düzey tanıtım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen ile ikili görüşme yaptı. Zeybekci, görüşmede FETÖ'nün iç yüzünü anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:22 - 23/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Ekonomi Bakanı Zeybekci; baraberindeki milletvekilleri ve iş dünyası temsilcileriyle birlikte Hollanda'da FETÖ'nün iç yüzünü anlattı. Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen görüşen Türk heyeti, ardından da ülkenin en büyük şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeye Hollanda merkezli Royal Dutch Shell, ING, FedEx, Rabobank, NN Group, Royal IHC, Fugro gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı.



DARBEYE BİRLİKTE DİRENDİK


15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin durumunu gözden geçirdiği görüşmelerde, yeni iş birliği olanaklarıyla ilgili önemli temaslar gerçekleştirildiği bildirildi. Darbe girişiminin ülke ekonomisine etkisinin çok sınırlı olduğunu anlatan Bakan Zeybekci, iki ülke arasındaki 6 milyar avroluk ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığını seyledi.



'BİRLİKTE İŞ YAPALIM' TEKLİFİ


Zeybekci, "Hollanda, 2002-2016 yılları arasında Türkiye'ye yaklaşık 20 milyar avroluk yatırım yaptı. Bu dönemde Türkiye'nin Hollanda'daki yatırımları ise yaklaşık 11 milyar avro seviyesinde bulunuyor. Bu rakamlar iki ülkenin birbirine olan güvenini teyit ediyor" dedi. Zeybekci, Hollanda ile Türkiye'nin 3'üncü ülkelerde ortak yatırım yapabileceğinin altını çizdi.



TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ ÜLKE


Holandalı iş dünyası adına açıklamalarda bulunan Hollanda Sanayici ve İşverenler Konfederasyonu Başkanı Hans de Boer ise Türkiye'nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da güçlenerek devam edeceğine işaret etti.



İŞ DÜNYASI BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ


Türk iş dünyasının Hollanda çıkarmasına DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ve UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ile çok sayıda iş adamı katıldı.





#Nihat Zeybekci
#Lilianne Ploumen
#FETÖ
8 yıl önce