|

Honda'nın elektriklisi için Türkiye de aday

Frankfurt Fuarı’nda performans ve gelecekte yollarda olacak otomobillerde gösterildi. Honda elektrikli vizyonunu açıklarken, üretici fabrikalar arasında Türkiye’yi de aday gösterdi. En ucuz Ferrari'ye Türkiye’den 4 sipariş geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:13 - 4/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura
Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura

Yılın en büyük otomotiv buluşması olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tüm katılımcılar gelecekte izleyecekleri yolları gösteren konsept araçlarını da sergiledi. Bu yıl ‘Gelecek bugün’ sloganıyla açılan fuarda yeni konsept ve performans araçları da dikkat çekti. Renault fuarda en hızlı Megane olan RS’i de sergiledi. 1.8 lt 280 beygirlik motora sahip Megane R.S, dört tekerlekten çekiş sistemi, sportif hatları ve özel donanımlarıyla yarış pistlerine girmeye hazır bir otomobil. Özel otomobil ülkemiz pazarına sipariş üzerine ithal edilecek.

TÜRKİYE’DE ELEKTRİKLİ ÜRETEBİLİRİZ

Ürettiği araçların üçte ikisinin 2030’a kadar elektrikli olmasını planlayan Japon Honda, fuarda sergilediği CR-V hibriti önümüzdeki yıl yollara çıkaracak. Frankfurt’ta Civic Sedan dizel modelini de tanıtan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura markanın elektrikli araç vizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Honda EV yani yeni elektrikli araçları Türkiye’de de üretebiliriz. Bunun için Türkiye gerekli bilgi birikimine ve potansiyele sahip. Ama sadece bunlarda yetmiyor. Üretimin gerçekleştirilebilmesi için vergide avantaj oluşturulması ve yasal altyapının kurulması gerek” şeklinde konuştu.

400 EK İSTİHDAM ARALIK’TA TAMAM

Honda Şekerpınar Fabrikası’nın ikinci vardiya için 400 ek istihdamın tamamlanması yönünde çalışmaları olduğunu söyleyen Tsumura sözlerine şöyle devam etti: “İkinci vardiyaya Aralık’ta geçilecek. Üretimimiz günlük 160 adetten 174 adede yükselecek. İç pazarda Civic’e yoğun talep var. Şu anda 33 ülkeye ihracat yapıyoruz, bu daha da artacak” dedi. 


FERRARİ’YE TÜRKİYE’DEN 4 SİPARİŞ

Fuarda tanıtılan ve en uygun Ferrari modeli olacak 600 beygirlik Portofino’na Türkiye’den dört sipariş geldi. Sıfırdan 100 km/s hıza 3.5 saniyede çıkan Portofino, aynı zamanda en hızlı cabrio unvanı da kazanacak. Katlanabilir tavanı, geniş bagaj hacmi ve iki arka koltuğuyla yeni model günlük kullanıma da uygun. Portofino önümüzdeki yıl başında teslim edilecek.

YENİ OPELLER YIL SONUNDA

Opel yeni 2.0 BiTurbo dizel motorunu Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni büyük SUV’u Insignia Country Tourer ile birlikte görücüye çıkarttı. Yeni geliştirilen 2.0 dizel motor 210 beygir güç üretiyor. Yeni Insignia BiTurbo 0’dan 100’e 7,9 sn’de ulaşıyor ve 233 km/s son hıza sahip. Yeni Insignia’lar Kasım sonundan itibaren bu motor ile satın alınabilecek.

#Frankfurt
#Otomobil
#Honda
7 yıl önce