|

Hükümet emekliyi defterden sildi

Hükümetin, kendilerine 150 milyon lira borcu olmasına, hastane önlerinde çile çekmelerine, açlık sınırının altında yaşamaya çalışmalarına isyan eden emekliler, milletvekillerini, yakalarındaki rozetleri çıkarmaya davet ettiler.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2001 Pazar
Güncelleme: 20:36 - 6/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul İşçi-Memur-Bağkur Emeklileri Derneği'ne (İMBED) mensup emekliler, çifte standart uygulayan hükümet yetkililerinden, "rozetlerini çıkarıp, oyunculuktan vazgeçmelerini" istediler.



İMBED Genel Başkanı Hamdi Öz, dün Bakırköy'deki Burç Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, hükümetin, emekli, dul ve yetimleri defterden sildiğini söyledi. DYP ve LDP'li bürokratlar ile çok sayıda emeklinin katıldığı toplantıda konuşan Öz, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerle alay ediyor. 47 bin dosyanın Sultanahmet deposundan çalındığını söylüyor, olmayan bankanın bankamatiğini gösteriyor" dedi.



Hükümet farkı versin


Öz, 4447 sayılı yasa ile Eşel Mobil'e bağlanan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine, fark ücretleri verilmediği için, Hükümet'in her emekliye 150 milyon lira borçlu olduğuna dikkat çekti.



Hastanelerdeki telefonla randevu sistemini de eleştiren Öz, bu şekilde ancak yüzde 40 hastanın muayene olabildiğini iddia etti.


#İşçi-Memur-Bağkur Emeklileri Derneği
#İMBED Genel Başkanı Hamdi Öz
#Emekliler
#Bağ-Kur
22 yıl önce