|

Hyundai Assan’a 20. yıl yatırımı

Türk-Kore ortaklığı olan ve gelecek yıl 20’inci yaşını kutlamaya hazırlanan Hyundai Assan’dan kapasite artışı ile yeni model müjdesi geldi. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Kapasite artışını sağlayabilecek format için teknik anlamda çalışıyoruz. Yeni bir modelle ilgili de konuşmalarımız var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:52 - 2/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye otomotiv pazarının 2-3 yıl içinde 1,2 milyon seviyesine geleceğini söyledi.
Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye otomotiv pazarının 2-3 yıl içinde 1,2 milyon seviyesine geleceğini söyledi.

Paris Otomobil Fuarı'nda otomotiv gazetecilerinin sorularını cevaplayan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, sektöre ilişkin 2016 yılı değerlendirmelerini ve 2017 hedeflerini paylaştı. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Kibar, mevcut kapasitelerini maksimum noktada kullandıklarını belirtti.



İKİ SEGMENTTE ANLAŞMAYA YAKIN


Kibar, “Türkiye'nin üretim kabiliyetine ve ürettiği ürünlere talebi görüyoruz. Önümüzdeki yıl Türkiye'de üretim faaliyetine geçişin 20. yılını kutluyor olacağız. 20. yılda güzel haberleri de paylaşmak mümkün olur. Mevcut kapasite artışını sağlayabilecek format için teknik anlamda çalışıyoruz. Yeni bir modelle ilgili de konuşmalarımız var. 2 segment var konuşulan ama netleşmeden söylemek doğru olmaz. Otomotivin Avrupa pazarındaki artışı yüzde 8 civarındayen, Hyundai'nin Avrupa pazarındaki artış oranı yüzde 12'ler civarında. Bu süreci Türkiye'nin etkinliğiyle daha da artırmayı düşünüyorlar” şeklinde konuştu.



YENİ PLATFORM PEŞİNDE


Kibar, kapasite artışıyla ilgili çalışacaklarını belirterek, mevcut arazileri üzerinde yeni bir platform kurarak kapasitelerini 300 binin üzerine çıkartmak istediklerini söyledi. Türkiye'de toplam pazarın 950 bin bandına geldiğini, bundan 2-3 yıl sonra Türkiye'de yıllık araç tüketiminin 1,2 milyon bandına ulaşacağını dile getiren Kibar, “Çevremizde bazı zorluklar ve sıkıntılar var ama başka yerlerde de açılımlar söz konusu. Devletin yeni teşvik kararnamesiyle önemli miktarda yatırımlar başlar. Uzun yıllardır sanayiye yeterince ehemmiyet verilmiyordu. Şimdi verilmeye başlandı” şeklinde konuştu.



KORELİ'LERİN TÜRKİYE'YE GÜVENİ TAM


Kibar, Türkiye'de Hyundai ile 26 yıllık iş birliklerinin olduğunu anımsatarak, “Bu süreçte, Türk ekonomisinde değişik şekillerde 7 kriz yaşadık. 15 Temmuz'dan sonra Hyundai'nin 3 başkan yardımcısı tarafından ziyaret aldık. Hyundai'nin patronunun oğlu da 15 Temmuz'dan sonra bizi ziyaret etti. Onlara, Türkiye'nin krizlere alışık olduğunu ve bu krizin 3-6 ay içerisinde normale gideceğiyle ilgili paylaşımlarda bulunduk. Bu iyileşmelere paralel bir takım kararlar alabiliriz. Hyundai Türkiye'de pazar etkinliğine doğru strateji belirleyip devreye alacak. Koreli'lerin Türkiye'ye güveni tam” değerlendirmesini yaptı.



  1. Alüminyumda kapasite 300 bin ton
  2. Ali Kibar, Holding'deki çalışmaları hakkında da bilgi vererek, şunları ifade etti: “Kibar Holding olarak Kocaeli'nde ambalaj sektörü yatırımlarımıza başladık. 65-70 milyon avro civarında bir yatırım. 4.0 tesislerine uygun tesis yapıyoruz. Mayısta temel attık ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlayacağız. Alüminyum sektörüne yatırım yapıyoruz. Dilovası'nda 75 milyon avro civarında bir yatırıma başladık. Alüminyum kapasitemiz 260 bin tondan 300 bin tona çıkacak. İlave ettiğimiz folyo yatırımı var ve 100 bin tonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. O da bizi Avrupa'da 1. ya da 2. alüminyum folyo üreticisi pozisyonuna getiriyor. Alimünyumda hedefimiz 700 milyon dolar yatırım."
#Paris Otomobil Fuarı
#Hyundai
#Ali Kibar
8 yıl önce