|

İhracatçıda Rusya sevinci

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normallleşme seyrine girmesi ve Başkan Vladimir Putin'in ticari ilişkilerde normalleşme çağrısı yapması farklı sektörlerde olumlu karşılık gördü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:41 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Rusya ile yara alan ticari ilişkilerimizin tekrar eski seviyelerini yakalayabileceğini düşündüklerini bildirdi.



ESKİ SEVİYE YAKALANIR


Atılan adımların oldukça yerinde ve zamanında olduğunu aktaran Büyükekşi, "Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki adımları ihracatçılar olarak son derece sevindirici karşılıyoruz. Böylelikle, en önemli ticaret ortaklarımızdan olan Rusya ile yara alan ticari ilişkilerimizin tekrar eski seviyelerini yakalayabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, "Her şeyden önce ilk aşamada psikolojik etkisi yüksek olacak. Rusya'ya yüzde 50'nin üzerinde düşen ihracatımız yeniden hız kazanmaya başlayacak. 2016'nın son çeyreğinde ise ihracatımız üzerindeki gerçek etkilerini göreceğimize inanıyorum. Şayet Rusya'daki ekonomik stabilizasyon sağlanırsa 2017'de tamamen eski günlerimize döneriz" dedi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, “Önümüzdeki süreçte, bu gelişmeler ve ilişkilerin normalleşmesi ihracatımızda katalizör görevi yapacak, büyüme ve cari açığımız üzerindeki olası riskleri hafifletecektir” diye konuştu.







Antalya umutlu


Turizmin başkenti Antalya'daki turizmci ve ihracatçılar da gelişmeleri olumlu karşıladı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelere ilişkin, "Ticaret alanında, en azından o pazara yönelmek için moralimiz oluştu. 25 yıldır emek verdiğimiz iyi bir pazar, gerek tüketim alışkanlığı açısından gerek müşteri alışkanlıkları açısında bildiğimiz bir pazar. Kısa sürede hız alırız diye düşünüyoruz" dedi. İsrail ile yaşanan gelişmelere de değinen Çandır, mevcut olumsuzluklarda çıkarılacak önemli dersler olduğunu ancak ülkelerin halkları arasında husumete varmayan durum olmasının sevindirici olduğunu söyledi.


#Vladimir Putin
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
8 yıl önce