|

"İlk gün avı" hamsinin fiyatını düşürdü

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı, Türkiye karasularında av yasağının kalktığı 1 Eylül'de Ege Denizi'nden "bol" miktarda hamsi çıktığının belirterek, "Sezon öncesi kasası 100 lira olan hamsi, 30 liraya düştü" dedi.

Aa
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:42 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"İlk gün avı" hamsinin fiyatını düşürdü
"İlk gün avı" hamsinin fiyatını düşürdü

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Yapıcı, yaptığı açıklamada fırtına nedeniyle bugün birçok teknenin ava çıkamadığını kaydetti.

İlk gün avı sonunda balıkların tezgahlara gelmesiyle fiyatların gerilediğini ifade eden Yapıcı, "Hamsi dışında barbun ve çipura gibi türler, bugün Ege dışından getirildi. Bugün bizim balıkçılarımız tarafından sadece hamsi geldi. Sezon öncesi kasası 100 lira olan hamsi, bugün 30 liraya düştü, yakında 20 liraya düşecek. Vatandaş yine kilosu 5 liradan hamsi yiyebilecek" diye konuştu.

Sezonun başlamasıyla birlikte aşırı avlanmaya dikkat edilmesini dile getiren Yapıcı, "Biz kotadan yanayız, bol hamsi tutulduğu zaman bu denizlerimize de bize de zararlı. Bu balığa kota koymazsak balıkçı para kazanamayacak ve milli servetimiz yok olacak" dedi.

10 yıl önce