|

İmalatçı KOBİ’ye büyük kaynak

Üretimi desteklemeye dönük projelere bir yenisi daha eklendi. KOSGEB’in Türkiye genelinde imalat sanayii sektöründeki KOBİ’lere sağlayacağı 500 milyon liralık destek için başvurular başladı. Gerekli şartları taşıyan KOBİ’lerin Cuma gününe kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
KOSGEB, Türkiye genelinde imalat sanayi sektöründeki KOBİ’lere 500 milyonluk destek sağlayacak.
KOSGEB, Türkiye genelinde imalat sanayi sektöründeki KOBİ’lere 500 milyonluk destek sağlayacak.

Kobilere yönelik hizmet ve destekler sürüyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) Geliştirme ve Destekleme İdaresinin (KOSGEB), Türkiye genelinde imalat sanayi sektöründeki KOBİ’lere 500 milyonluk destek sağlayacak. İmalat sanayisi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin desteklenmesi için Kobi Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” konuları projeler başlatılmıştı. Proje çağrısında hedef kitle imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğu anlatıldı. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekiyor. Söz konusu sektörlerde toplam 500 milyonluk destek sağlanacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 20 EKİM

Proje çağrısı için başvuru sisteminin 20 Ekim saat 23.59’da kapatılacak. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin Türk lirasına kadar geri ödemesiz, 700 bin Türk lirasına kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyona kadar destek verilebilecektir.

  • Alım için gereken şartlar:
  • Söz konusu imkandan yararlanmak için KOBİ’lerin; bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü projeye başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranıyor.
#KOSGEB
#KOBİ
#İmalat
6 yıl önce