|

IMF Başkanı'ndan sanal para uyarısı: Büyük çöküşler görebiliriz

IMF Başkanı Christine Lagarde büyük merkez bankaları ve regülatörleri dijital para birimlerine karşı uyardı. Lagarde, küresel finans kuruluşlarının, ödeme sistemleri ve finansal hizmetleri şimdiden 'sarsmaya' başlayan teknolojik ürün gelişimlerini yeterince gözlemlemeyerek risk aldığını ifade etti.

Yeni Şafak
14:19 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
​IMF Başkanı Christine Lagarde, sanal paralar konusunda uyarılarda bulundu.
​IMF Başkanı Christine Lagarde, sanal paralar konusunda uyarılarda bulundu.

IMF Başkanı Christine Lagarde, CNBC'ye verdiği bir mülakatta büyük merkez bankaları ve regülatörleri dijital para birimleri konusunda uyardı.

  • Lagarde, küresel finans kuruluşlarının, ödeme sistemleri ve finansal hizmetleri şimdiden 'sarsmaya' başlayan teknolojik ürün gelişimlerini yeterince gözlemlemeyerek risk aldığını belirtti.

IMF Başkanı "Büyük tahribatlar görmeye yakın olduğumuzu düşünüyorum" yorumunu yaptı. Bloomberg'te yer alan habere göre, Lagarde dijital para teknojilerinin geniş çaplı etkilerinin izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

  • Sanal para birimi bitcoin, bu sabah saatlerinde 5,856.10 dolarla tüm zamanların zirvesine yükseldi. Sanal para, bu sene yüzde 480'den fazla değer kazandı. Bazı ülkelerde Bitcoin ve diğer sanal para birimlerindeki işlemlere daha fazla regülasyon getirilme konusu sıkça gündeme geliyor.
#​Sanal para
#Bitcoin
#​IMF
#Christine Lagarde
7 yıl önce