|

IMF yardımı kesecek

IMF'nin Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye'deki ekonominin belirsiz olduğunu belirterek başka yardım yok sinyalini verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 18:16 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Birinci Başkan Yardımcılığı görevini Stanley Fischer'dan devralan Anne Krueger, faizlerin yüksek seyretmesinden dolayı Türkiye'deki ekonomik durumun belirsiz olduğunu söyledi. Krueger, görevi devralmasının ardından, küçük bir grup gazeteciyle yaptığı söyleşide, Türkiye'ye de değindi. Bir gazetecinin, IMF'nin Türkiye için bundan sonra ne yapabileceğini sorması üzerine Krueger, "Türkiye için şu an itibariyle yapabileceğimiz hemen herşeyi yaptığımızı düşünüyorum" derken, geleceğe yönelik bir yorumda bulunmadı. IMF Başkanı Horst Köhler, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ek IMF yardımı konusuna kapıyı açık bırakmıştı.



Krueger ise, Türk ekonomisini değerlendirirken, şunları söyledi: "Türkiye'nin programı, bir taraftan baktığınızda kaygı uyandırıyor, diğer taraftan baktığınızda ise yürüyor. Tabii ki geçen hafta faiz oranları ve bazı başka göstergeler tavana vurdu. Ancak bu durum kısa dönemliyse endişe kaynağı değil. Uzun dönemliyse endişe kaynağı. Dolayısıyla bir defa daha bir belirsizlikle karşı karşıyayız. Türkiye'deki durum bu." Bu arada, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF ile henüz tamamlanamayan 10. dönem gözden geçirme çalışmalarının bitirilmesi için hafta sonu Washington'a gelecek.



#IMF
#Başkan Yardımcısı Anne Krueger
#Türk ekonomisi
23 yıl önce