|

İMKON: Krediler düşerse konut iştahı artar

Tüketici açısından konut kredilerinde yüzde 1'in psikolojik sınır olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bu oranın üzerine çıkıldığında banka kredili satışların düştüğünü söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:28 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu oranların altında kalındığında tüketici maliyetlerinin düşeceğine değinen Tellioğlu, “Faizler düşerse yatırımlar daha erişilebilir hale gelecek. Bu durumun hem maddi hem de psikolojik boyutu var. Kredilerdeki ufak değişimler bile yatırımcıyı harekete geçiriyor. Bizim isteğimiz ve beklentimiz faiz oranlarının düşmesi yönünde. Çünkü biliyoruz ki, özellikle orta sınıf için konut alımlarında konut kredi faizleri oldukça önemli. Faiz oranlarının düşmesi durumunda borçlanma ve gayrimenkul iştahı artacaktır” dedi.



İNDİRİM BEKLİYORUZ


Merkez Bankası'nın faiz indirim kararıyla tüm gözlerin konut kredilerine çevrildiğini söyleyen Tellioğlu, “Merkez Bankası'nın üst üste faizde gittiği indirime bankaların artık kayıtsız kalmaması şart oldu. Bankalardaki mevcut faiz oranları hali hazırda yüzde 1'in üzerinde ve bu oran bankadan bankaya değişerek, yüzde 1,30'a kadar çıkıyor. Faizler ancak yüzde 1 bandının altına indiğinde sektör canlanır ve bekleyen konut talebi hızla alıma döner. Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır” diye konuştu.


 CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA


#İMKON
#Tahir Tellioğlu
8 yıl önce