|

İnatla büyümeye devam

2016 sonunda Türkiye’nin yüzde 4 büyüyeceğine inandıklarına vurgu yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, “Türkiye ekonomisi birçok çevrenin beklentisinin aksine, o çevreleri de şaşırtacak şekilde 27 çeyrektir büyüyor. Büyüme oranlarıyla 21 Avrupa ülkesini geride bıraktık” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:47 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümet olarak ortaya koydukları çalışmalarla Türkiye'yi, esnafın işini ve aşını büyütmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumlu ilerlediğini, büyümenin sürdürüldüğünü anlatan Tüfenkci, “Türkiye ekonomisi birçok çevrenin beklentisinin aksine o çevreleri de şaşırtacak şekilde 27 çeyrektir büyüyor" dedi. Ekonominin ağustos ayı verilerine bakıldığında 3,6 milyar lira bütçe fazlası verdiğini hatırlatan Tüfenkci, “İlk 8 ayda da 4,9 milyar lira fazla verdik. Bu önemli bir gösterge. Yine bazılarına inat özellikle Merkez Bankamız faiz indirimlerine devam ediyor. Toplamda bakıldığında 250 baz faiz indirimi yaptı. Bunun reel sektöre de ekonomiye de yansımalarını bekliyoruz. Bizim 27 çeyrektir büyümemiz en son büyümemiz biraz beklentilerin altında 3.1 oranında oldu ama büyüme oranlarıyla 21 Avrupa ülkesini geride bıraktık. Dünyada 7. sıraya yerleştik" ifadelerini kullandı.



% 4'LÜK PERFORMANS


Tüfenkci, şunları kaydetti: "Bir yandan dış güçlerle mücadele ederken bir yanda da girişimcilere, insanımıza, Türk milletine güvenerek onların ortaya koyduğu performansla büyümeye devam edeceğiz. 2016 sonunda yüzde 4 oranında büyüyeceğimize inanıyorum."



Her zaman şaşırttık


Tüfenkci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin de “Bunlara baktığımızda Türkiye'de alınan tedbirleri ve yapılan işlemleri iyi analiz etmediğini görüyoruz. Varlık fonundan tutun da Bireysel Emeklilik Sistemine kadar tasarrufu arttırmaya yönelik yaptığımız düzenlemeler, iç piyasayı rahatlatacak ve daralmayı önleyecek uygulamalarımız var. En son da bilindiği gibi kredi kartı taksitlerinde düzenlemeye gittik. Fakat milletimiz rahat olsun, biz derecelendirme kuruluşlarını her zaman şaşırttık, mahcup ettik" dedi.


#Bülent Tüfenkci
#Moody's
8 yıl önce