|

İngiltere girişimci Türk gençlerini bekliyor

Muğla'da Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi'nde konuşan Liverpool Belediye Başkan Yardımcısı Small, girişimci Türk gençlerini İngiltere'de aktif rol almaya davet etti.

Yeni Şafak
16:43 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:59 - 28/05/2016 Cumartesi
IHA
Small, uluslararası alanlarda Türk gençlerinin büyük aktörler olacağını söyledi
Small, uluslararası alanlarda Türk gençlerinin büyük aktörler olacağını söyledi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi" Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı. Kongreye konuşması olarak davet edilen Liverpool Belediye Başkan Yardımcısı Michael Nicholas Small, girişimci Türk gençlerini İngiltere'de aktif rol almaya davet etti.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜSKÜ) ve MÜSKÜ Marmaris Turizm Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile organize edilen Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi , 27 -31 Mayıs tarihlerinde Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor. Mirace otelde bugün başlayan kongre açılışına MÜSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, İngiltere Liverpool Belediye Başkan Yardımcısı Michael Nicholas Small, kongre başkanı olarak MÜSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr Ümit Başer Semiz ve kurum müdürleri katıldı.


Gençlerin, toplum içerisinde hak ettiği değeri ve önemi kazanabildiği bir toplum olabilme yolunda, sorunların sahiplenildiği ve konuşulduğu organizasyonların gerekliliğinden yola çıkılarak gerçekleştirilen kongrede, 4 gün boyunca çeşitli konularda söyleşiler düzenlenecek.


İNGİLTERE TÜRK GENÇLERİNİ BEKLİYOR

Kongreye konuşmacı olarak davet edilen İngiltere'nin Liverpol Belediye Başkan Yardımcısı Michael Nicholas Small, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin parçası olmasını arzu edenlerden biri olduğunu söyledi. Uluslararası alanlarda Türk gençlerinin bu süreçte büyük aktörler olacağı inancını paylaşan Small, bunun için ülke olarak desteğe hazır olduklarını ifade etti. Türk ve İngiliz gençlerinin ortaklaşa çok fazla yapacak işleri olduğunu kaydeden Small, Türk gençlerinin girişimci ruha sahip olmaları nedeniyle pazarda gerekli payı elde edeceklerini belirtti. Girişimci ruhunu bireylere aşılamak için Türk komitesinin büyük çabalar gösterdiğini biliyorum diyen Michael Small, "Liverpool'da son 5 yılda 100 bin istihdamlı iş alanı açtık.Eğer gençlere iş sahası açamazsak biz Liverpool'da başarısız sayılırız.Buda bizim için yolun sonu olarak nitelendirilir.Burada Liverpol kentindeki 15 bin genci temsil ediyorum" dedi.


Liverpool'da gelecek sene yapılacak anlaşma kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinden gelecek büyük yük gemilerin uğrak yeri haline geleceğini söyleyen Small,sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlamda lojistik sektöründe Türk gençleri için yeni iş sahası açılmış olacak. Land Rover ve General Maneger gibi otomotiv sektörünün dev firmalarının alt yapısını Liverpool oluşturmakta.Önümüzdeki 20 yıllık süreçte bu sektörün 100 bin kişiye istihdam sağlamasını bekliyoruz.Biz İngiltere'de maalesef yaşamakta olan bir nüfusa sahip ülke olarak istediğimiz genç nüfusu burada teşkil etmeye çalışıyoruz .Avrupa'nın en büyük iş festivali Liverpool'da gerçekleşecek.Festivale 30 bin kişiden oluşan ticaret adamının katılmasını bekliyoruz.Bizim asıl hedefimiz Türk gençlerini bu sürece nasıl dahil ederiz. 2022 yılına kadar Türkleri bu süreçte aktif olarak rol almasını amaçlıyoruz".


Kongrenin açılış töreninde söz alan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ise gençliği olmayan bir ülkenin geleceğinin olamayacağını belirtti. Atatürk'ün ,gençlere "Cumhuriyeti biz kurduk sizler geliştirip büyüteceksiniz" sözünü hatırlatan Harmandar, dünyada çocuk ve gençlik bayramını kutlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydederek,bununda Türk liderlerin gençliğe verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.


Tören sonunda katılımcılara teşekkür plaketi verildi. Kongre 31 Mayıs'ta gala yemeği ile sona erecek.

#Girişimci Türk gençleri
#İngiltere
#Liverpool
8 yıl önce