|

İnovasyon için büyük buluşma

TİM'in organize ettiği ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ yarın başlıyor. 3 günlük etkinlikte, astronot Hadfield’den nano teknolojide devir açan Blank’a kadar birçok inovasyon gurusu olacak. Türkiye’ye en çok doğrudan yatırımı yapan Hollanda ise, İstanbul'daki inovasyon haftasının partner ülkesi oldu.

Yeni Şafak
06:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:15 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği 'Türkiye İnovasyon Haftası' etkinliklerinde geri sayım başladı. Türkiye'nin başta 2023 olmak üzere gelecek hedeflerine inovasyon, Ar-Ge ve tasarımla ulaşılacağını öngören TİM, 'Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel' temasıyla düzenleyeceği etkinliklerde dünyaca ünlü konukları ağırlayacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde yarın başlayıp 3 gün sürecek 'Türkiye İnovasyon Haftası'nda birbirinden önemli konuklar sahne alacak. Ali Koç'tan Hüsnü Özyeğin'e Türk iş dünyasının önemli isimlerinin bulunacağı etkinliklerde uluslararası alanda da önemli çalışmalara imza atmış inovasyon guruları sahne alacak. Bunlar arasında öne çıkan hem bilim insanı, hem müzisyen, hem de astronot olan Chris Hadfield, insanların uzaya karşı ilgisini farklı yaklaşımlarıyla anlatacak. Uzayda yaşamı videolar ile halka anlatan Hadfield, etkinliklerde deneyimlerini paylaşacak.







NASA'DAN KONUK BİLİM ADAMI


İnorganik malzeme bilimi profesörü Dave Blank da etkinliklerde çoğu insan için bilinmeyen nanoteknoloji dünyasına götürerek bu alanda olabilecek fırsatlar hakkında mesajlar verecek. Bir başka konuk da Easton Lachapelle olacak. Lachapelle, 17 yaşında iken felçli bir kızın kullanması gereken protezin 80 bin dolara mal olduğunu öğrenince çalışmalar yapmış ve ilk yaptığı tasarımla aynı işi gören bir mekanizmayı 3B printerlar ile 400 dolara tasarlayıp üretmişti. Bu proresi ise Lachapelle'ye NASA'nın yolunu açmıştı.







ONUR KONUĞU HOLLANDA PRENSİ


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hollanda'nın etkinliklere partner ülke olarak destek vereceğini belirtti. Türkiye İnovasyonu Haftası'nın onur konuğu Hollanda Prensi Oranje-Nassau da, açılışta bir konuşma yapacak.



İnovatif ilkler ziyaretçilerle paylaşılacak


Etkinliklerde konukların yanı sıra inovasyon alanındaki örnek projeler de sahnelenecek. Günümüzün en popüler insansı robotları 'NAO Robot' şovlarının, TİM ve SHELL'in gerçekleştirdiği yarışmadan derece kazanan ilginç projelerin, Hollanda'dan gelecek elektrikle çalışan bir motosiklet ile otomobilin yer alacağı gösterilerin katılımcıların dikkatini çekmesi bekleniyor. Ayrıca Deri Tanıtım Grubu'nun sanat ile teknolojiyi bir araya getirdiği ve 4 mevsim süreci içinde derinin değişiminin anlatılacağı sergi de Türkiye'de ilk kez bir piramit hologram uygulamasıyla izlenebilecek. Yine TEB'in 'WAVE' adındaki inovasyon sergisi de San Francisco, Londra, Milano'da sonra şimdi de inovasyon haftasında gezilebilecek.


#İnorganik malzeme
#İnovasyon
#Türkiye İnovasyon Haftası
#Lachapelle
8 yıl önce