|

İnovasyon yatırımında hız kesmiyor

Türkiye’de 21 yıldır faaliyet gösteren Domino’s Pizza, bu yıl dijital yatırımlarına ayırdığı bütçeyi artırıyor. Müşterilerine Facebook üzerinden emoji ile sipariş verme kolaylığı sağlayan marka, chat bot ve pizzasına beklemeden kavuşma imkanı sunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl açtığı yeni restoranlarıyla tüm Türkiye'de toplam 488 noktaya ulaşan Domino's Pizza, bir yılda tam 37 milyon pizza sattı ve yüzde 10 olan sektör ortalamasını aşan bir büyüme elde etti. Markanın bu yılki hedefi büyüme anlamında yine aynı seviyeleri yakalamak. Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, markanın bu başarısının ardında, kaliteli ve ulaşılabilir pizzalarının yanı sıra, pazarlamadan ürün geliştirmeye, operasyonel verimlilikten dijital satış kanallarına her alanda benimsedikleri inovatif bakış açısının yattığını belirtiyor. Marka bu yılı da, teknolojiden faydalandığı yeni sipariş kanalları, dikkat çekici kampanyalar ve 3 yeni ürün ile karşılıyor.



DİJİTALE YATIRIM BÜTÇESİNİ ARTTIRDI


Müdür Aslan Saranga'nın verdiği bilgiye göre, 2016 yılında markanın evlere servis cirosunun önemli bir kısmını dijital kanallar oluşturdu. Saranga bu alanda büyük projelere imza atacaklarının ipucunu veriyor: “Bu yıl dijital kanallara ayrılan yatırım bütçemizi artırıyoruz. Artık sadece web ve mobil uygulama değil, sosyal ve interaktif bütün mecralarda inovatif projeler geliştiriyoruz.”



ULAŞMAK İÇİN BİR EMOJİ YETER


Domino's Pizza için özel geliştirilen chat bot, Facebook Messenger'dan sipariş vermeyi mümkün kılıyor. Böylece sipariş süreci sadece kolay ve hızlı olmakla kalmıyor, keyifli bir hale de geliyor. Messenger üzerinden sipariş vermek için kullanıcılar Domino's Pizza'nın hesabına direkt mesajla pizza emojisi gönderiyor, sonrasında Domino's Pizza hesaplarına önceden tanımladıkları Tek Tıkla Sipariş seçeneklerinden birini chat bot üzerinden seçiyor.



Cesur adımlar
atarak büyürüz




Domino's Pizza Türkiye fiyatlarını herkes için ulaşılabilir kılmak adına da cesur adımlar atıyor. Aslan Saranga, pizza severlere çok uygun fiyatlarla servis vermeyi sürdüreceklerini belirtiyor: “2017'de müşterilerimiz, Gel-Al'da 7,90 TL'den başlayan fiyatlarla çeşit çeşit Domino's pizzalara ulaşabilecekler. Tam 7 farklı çeşit pizza içinden dilediklerini seçebilecekler.” Marka ayrıca ürün geliştirme alanına yatırım yaparak, müşterilerine her yıl pek çok farklı tat sunuyor. Yeni yılla birlikte menüye 3 yeni yan ürün eklendiğini belirten Saranga, “Baharatlı ve Mısırlı Çıtır Tavuk Toplarının yanı sıra, Mozaik Pasta da artık menümüzün bir parçası. Müşterilerimize kaliteli ve lezzetli tatlar sunarak, her an beklentilerin ötesinde olmaya önem veriyoruz” dedi.








#Domino’s Pizza
#Facebook
#Aslan Saranga
7 yıl önce