|

İran doğalgaz hattına sabotaj

Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye-İran doğalgaz hattında akışın dün gece hattın Ağrı bölümüne düzenlenen sabotaj sonucu durduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
09:29 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 06:34 - 28/07/2015 Salı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-İran doğalgaz hattında akışın dün gece hattın Ağrı bölümüne düzenlenen sabotaj sonucu durduğunu; ancak doğalgaz talebinin karşılanması için tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.



Yıdız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye- İran doğalgaz boru hattının Türkiye-İran sınırının 15 km içerisinde Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattı patlatıldı. Patlama sonucu oluşan yangın kısa süre sonra söndürüldü. Boru hattı onarıldıktan sonra İran'dan doğalgaz akışı tekrar başlayacak.



Doğalgaz talebinin karşılanması için tüm tedbirler alındı" dedi. İran, Türkiye'nin doğalgaz tedarikinde en büyük ikinci ülke konumunda bulunuyor. Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'si İran'dan karşılanıyor.



TEDBİR ALINDI

BOTAŞ'tan bir yetkili, dün geceki sabotajın sonucunda kesintiye uğrayan Türkiye-İran doğalgaz hattından akışın durması nedeniyle diğer ülkelerden herhangi bir ek gaz talebinin bulunmadığını söyledi.



Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-İran doğalgaz hattında akışın dün gece hattın Ağrı bölümüne düzenlenen sabotaj sonucu durduğunu; ancak doğalgaz talebinin karşılanması için tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.



Reuters'a bilgi veren bir yetkili, "İran hattından akışın sabotaj sonucu durmasıyla diğer ülkelerden ek gaz talebi olmadı, iç talebin karşılanmasından herhangi bir sorun yok" dedi.



İran, Rusya'nın ardından Türkiye'nin en büyük ikinci gaz tedarikçisi durumunda bulunuyor.



Aynı yetkili, patlama sonucu meydana gelen yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmalarının bugün yapılacağını belirterek, "Bu tespitten sonra hattın ne kadar sürede yeniden faaliyete geçeceği belli olacak" dedi.



Yıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye- İran doğalgaz boru hattının Türkiye-İran sınırının 15 km içerisinde Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattı patlatıldı. Patlama sonucu oluşan yangın kısa süre sonra söndürüldü. Boru hattı onarıldıktan sonra İran'dan doğalgaz akışı tekrar başlayacak. Doğalgaz talebinin karşılanması için tüm tedbirler alındı" dedi.




#taner yıldız
#enerji
#BOTAŞ
#doğalgaz
#Türkiye-İran doğalgaz hattı
#Ağrı
#sabotaj
9 yıl önce