|

İş dünyası tek ses

Türkiye’nin 81 il, 160 ilçesindeki oda ve borsalar, Türkiye’nin 4 ilinden eş zamanlı düzenledikleri canlı ortak basın toplantısı ile darbe girişimine sert tepki verdi. İş dünyası “Bizler gücünü sandıktan, milletten almayan bir idare istemiyoruz. Milli irade gücümüz” mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:19 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye'nin 81 il, 160 ilçesindeki oda ve borsalar, Türkiye'nin 4 ilinden eş zamanlı düzenledikleri ortak basın toplantısı ile darbe girişimine sert tepki verdi. Açıklamada, demokrasi dışında hiçbir seçeneğin kabul edilmeyeceğinin altı çizildi. İş dünyası “Bizler gücünü sandıktan, milletten almayan bir idare istemiyoruz. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” mesajını verdi.



365 ODA VE BORSA KATILDI


TOBB'da eş zamanlı 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve üyelerinin kendi il ve ilçelerinde aynı anda okudukları ortak açıklamayı seslendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” diye konuştu.



'İLK ANDAN İTİBAREN TEPKİ KOYDUK'


Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz” dedi.



Milletin önüne geçilemez


TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen basın toplantısında Trabzon, Diyarbakır, Antalya ve Denizli ile canlı bağlantı kuruldu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu darbeye karşı dimdik durmaya devam edeceklerini belirtirken, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin millet iradesinin önüne kimsenin geçemeyeceğini söyledi.


#İş dünyası
#Rifat Hisarcıklıoğlu
8 yıl önce