|

İş dünyasından millete teşekkür

İş sendikaları, STK'lar ve ekonomi çevreleri, FETÖ’nün darbe girişimine yönelik tepkilerini dün de sürdürdü. Ekonomik istikrara güvenlerini yineleyen iş çevreleri, hükümete ve demokrasiye sahip çıkan Türk milletine şükranlarını sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 17/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye demokrasisini olduğu kadar ekonomik istikrarı da hedef alan darbe girişiminin ardından ekonomi ve iş dünyasından tepkiler devam ediyor. Ülkenin makro ekonomik dengelerinin sağlam, farklı sektörlerin iş başında olduğu vurgusu yapılan açıklamalarda normalleşme mesajları öne çıktı. Önceki gün ekonominin önde gelen sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri bir araya geldi. İşçi ve işveren kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri de, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.



HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN


Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, geçmişteki gibi bugün ve gelecekte de darbelere karşı olacaklarına işaret etti. Türk milletinin ferdi olmakla iftihar ettiklerini kaydeden Şahin, “İnşallah Allah bir daha milletimize bu tür badireleri yaşatmasın. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Türk demokrasisinin seviye atladığını söyledi. “Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara millet en büyük ayarı vermiştir” ifadelerini kullanan Yalçın, her türlü darbe girişiminin karşısında olduklarını anlattı.



TÜRK-İŞ SOKAKTA OLACAK


Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konfederasyon olarak darbe girişiminin sonuna kadar karşısında olduklarını dile getirdi. Atalay, “Bu mesele sakinleşene kadar Türk işçisi olarak sokakta olacağız” dedi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise “Yüce milletimizi tebrik ediyorum” dedi. Palandöken, Türkiye'de darbe döneminin kapandığını, bundan sonra büyümeyle ilgili gelişmelerin konuşulacağını vurguladı.


#İş dünyası
#FETÖ
8 yıl önce