|

İş dünyasından mitinge tam destek

Türkiye, meydanlardaki demokrasi nöbetini 7 Ağustos'taki mitingle taçlandıracak. Etkinliğe, işadamı örgütleri ve kuruluşları tam kadro katılarak dünyaya birlik mesajı verecek

Yeni Şafak
08:09 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 05:11 - 5/08/2016 Cuma
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin ardından sokaklarda başlayan demokrasi nöbetlerini taçlandıracak Yenikapı mitingine iş dünyasından da 'tam' destek geldi. 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek mitingle ilgili iş dünyası örgütleri "Üyelerimizle oradayız" mesajı verdi.



DAVET YAZISI GÖNDERDİLER

MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, İstanbul Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyelerinin demokrasi mitingine katılımlarıyla destek vereceği öğrenildi. Dernek başkanları, tüm üyelerine mitinge davet için yazılar gönderdi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, derneğin 11 bin üyesinin aileleriyle birlikte pazar günkü mitingde olacağını söyledi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, demokrasi mitingi için tüm üyelere davet yazısının gönderildiğini belirtti. Çağlar, "300 binin üzerinde üyemiz var. Demokrasi mitinginde dünyaya birlik içindeki Türkiye'nin resmini göstereceğiz" dedi. ASKON Başkanı Mustafa Koca da, 4 bin üyelerinin olduğunu, aileleri de hesaba katıldığında demokrasi mitingine 20 bin kişiyle katılacaklarını söyledi.



TOPLANTI SONRASI MEYDANDAYIZ

Sabah'ın haberine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'de 3 haftadır devam eden demokrasi nöbetlerinin başladığı günden bu yana meydanlarda olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Taksim'de Ortak Akıl Platformu ile sanatçılarla STK'larla demokrasi nöbetindeydik. 7 Ağustos'ta da İstanbul'da olan tüm TİM üyelerimizle Yenikapı'da olacağız. O gün sabah saatlerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir toplantı yapıp, öğleden sonra da tüm TİM yönetimi ve üye işadamlarımızla dünyaya birlik mesajı vereceğiz. Bu miting sağcısıyla, solcusuyla din ve mezhep farkı gözetmeden yapılıyor. Bu nedenle de dünyaya verilecek resim açısından çok önemli."


#FETÖ
#Darbe girişimi
#İş dünyası
#MÜSİAD
#TİM
8 yıl önce