|

İş dünyasından yeni hükümet tepkileri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "65. Hükümet'in, girişimciliği her şeyin önüne koyacak hızlı bir ekonomik reform hareketinde yeni başlangıçlar oluşturacağına inancımız tam" derken, Ankara Ticaret Odası'ndan, "Yeni hükümetimizin başarılı olması için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde bir yorum geldi.

Yeni Şafak
12:49 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:30 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

65. Hükümet'in kurulmasına ilişkin bir mesaj yayınlayan İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan yeni hükümete başarılar diledi. "Hükümetimizin de iş dünyamızın da masasında yüklü bir ajanda var" diyen Çağlar, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım'ın reform projeleriyle, yatırım ufkumuzu geliştirecek her kararın arkasında önce iş dünyası olarak biz olacağız" dedi.



Çağlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini yeni kabinede de sürdürecek olan Bülent Tüfenkci ile ekip sinerjisi içinde yeni fikirleri hayata geçirmeye devam etmeyi arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.



"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 65. Hükümeti tebrik ederek, “Yeni hükümetin ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.



Türkiye'nin yeniden hızlı büyüme rakamlarına ulaşmasını ve kalkınma hamlesinin devam etmesini istediklerini belirten Bezci, “Ülkemizi daha ileriye taşıyacak reform ve kalkınma sürecinin devam etmesini arzu ediyoruz. Yeni hükümetimizin başarılı olması için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.



İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni bakanlar kurulu listesinde çok fazla bir değişiklik yapılmadığını gözlemlediklerini ve olumlu karşıladıklarını belirtti.



Tanrıverdi, "Yeniden Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci ile önceki dönemde de beraber çalışmıştık. Kendisine güvenimiz tam. Çeşitli sorunlar nedeniyle kan kaybı yaşayan Türkiye ihracatının, Ekonomi Bakanımızın alacağı önlemlerle yeniden yükseliş trendine dönmesini umut ediyoruz. Türkiye'nin mutlu yarınları için siyasetin suni gündemini bırakıp, yeniden ekonomiye yönelmemiz, sözden çok iş üretmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.



"Bakanların önemli bir kısmı ekonomi odaklı, bu bizi sevindiriyor"


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo da son yıllarda iç ve dış pek çok sorunla karşı karşıya kalan Türkiye'nin bu sarmaldan kurtulabilmesi için güçlü ve etkin bir iktidara ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı kabineyi zorlu bir dönemin beklediğini kaydetti.



Hükümette yer alan bakanların önemli bir kısmının ekonomi odaklı, icracı bakanlardan oluştuğunu anımsatan Kariyo, "Bu bizi sevindiriyor. Yeni dönemde de marka ekonomisinin ön planda olacağını görüyoruz. Bu çerçeveden bakınca başarılı olacaklarına inanıyorum. Son dönemde markalarımızın yurt içi ve yurt dışı büyümesinde, hiç şüphesiz ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devamının önemli bir payı var. Bu istikrarın yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.



"EL ELE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"


Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de yeni kabinenin Türkiye için yeni bir ekonomik şahlanış başlatacağına inandığını aktararak, "İthal ayakkabıya ek vergi getirilmesi sürecindeki katkılarını her zaman minnetle andığımız Nihat Zeybekçi'nin yeniden Ekonomi Bakanı olarak kabinede yer almasını sektörümüz adına çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Sektör olarak bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de hükümetimizle el ele işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.



Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat ise Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye için çok önemli projelere ve hizmetlere imza atacağına inandığını belirterek, ekonominin çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğunu ve artık zaman kaybedilmemesi gerektiğini aktardı.





#İş dünyası
#İstanbul Ticaret Odası
#İbrahim Çağlar
#Ankara Ticaret Odası
#Salih Bezci
#Sami Kariyo
#Hüseyin Çetin
#65.hükümet
8 yıl önce