|

İş dünyasının istediği olmadı

Koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinden sonuç sıkmaması, iş dünyasının koalisyon beklentilerini boşa çıkardı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:16 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yürüttüğü koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinden sonuç sıkmaması, iş dünyasının koalisyon beklentilerini boşa çıkardı. MÜSİAD, ASKON, TÜSİAD ve odalar başta olmak üzere, iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları, Ankara'ya çıkarma yapmış ve siyasi parti liderlerine mümkün olan en kısa sürede bir koalisyon kurulması çağrısında bulunmuştu.



ANKARA'YI TURLAMIŞLARDI


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da dört siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkmasının kendi öncelikleri olduğunu kaydetmişti. Olpak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden de olumlu izlenimler aldığını söylemişti.



ÇAĞRILAR SONUÇSUZ KALDI


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise geçen ay yaptığı açıklamada koalisyonun kurulup bir an önce hayatın normal akışına dönmesini istediklerini istemişti İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ise seçimler sonrasında İTO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda siyasilere verdiği mesajda, “Sakın ha kaçmayın. Taşın altına elinizi koyun, iktidara ortak olun ve bu işin içine girin. İhtiraslarınızdan vazgeçin, Meclis çatısı altında toplanın" ifadelerini kullanmıştı.



#Ahmet Davutoğlu
#ito
#müsiad
#askon
#tüsiad
9 yıl önce