|

İş kurana 150 bin lira

Girişimci gençler 50 bin liraya varan hibe ve 100 bin liraya varan faizsiz kredi imkânıyla kendi işinin sahibi olabiliyor. Bu destek, Girişimcilik Destek Programı kapsamında Küçük ve ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından sağlanıyor.

Yeni Şafak ve
08:34 - 29/10/2017 Pazar
Güncelleme: 11:11 - 29/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Daha önceden eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartı kaldırıldı.
Daha önceden eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartı kaldırıldı.
İş sahibi olmak isteyenlere devletten tam destek.
KOSGEB
aracılığıyla, kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimcilere
150 bin liraya kadar ödeme
yapılıyor. Tabii bunun bazı şartları var.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri,
ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenleniyor.

İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2 bin lira,
kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren
24 ay içinde
satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak
üst limiti 18 bin TL
destek sağlanıyor.


SERTİFİKA SONRASI ÖDEME

  • KOSGEB tarafından düzenlenen ve ücretsiz olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar, bu desteklerden yararlanabiliyor. KOSGEB, bu destek için yeni bir düzenleme yaptı. Yeni süreçle birlikte, daha önceden eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartı kaldırıldı. Artık işletme kurmadan da kredi alınacak.

İŞTE ŞARTLAR

  • Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son bir yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede yüzde 50’den fazla ortaklığının olmaması gerekiyor.

Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekiyor.

#Girişimci
#Destek
#KOSGEB
#Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri
6 yıl önce