|

İşletmelere yeni sezon desteği

Türkiye'nin üretim ve istihdam ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan KOBİ’lere Şekerbank'ın desteği sürüyor. Banka, geliştirdiği 'Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi' ile esnaf ve işletme sahiplerini yeni sezona hazırlıyor. Üreten Kart' ile de 'Şekerbank müşterileri, bankacılık ürünlerini tek bir hesap özetiyle takip edebilme imkanı yakalıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 21:19 - 27/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şekerbank, Türkiye ekonomisinde üretime sağladığı katkı ve istihdam açısından hayati önemi bulunan KOBİ'lerin her türlü finansman ihtiyacına yönelik ürünleriyle hizmetlerini sürdürüyor.



Şekerbank; işyeri, demirbaş ve teknolojik destek kredileri başta olmak üzere KOBİ'lere “Butik Kredi”ler sunuyor. Toplam kredi portföylerinin yüzde 89'unu tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal kredilerin oluşturduğunu söyleyen Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, bu alanda sektörde lider konumda olduklarını belirtti. Şekerbank olarak, 2011 yılında 'Dünyanın KOBİ Kredileri teminatlı ilk Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihracını' gerçekleştirdiklerini ifade eden Ertürk, “Bu aynı zamanda Türkiye'nin de ilk VTMK ihracıydı. Eylül 2011'den bu yana yaptığımız VTMK ihraçları toplamı 1,1 milyar TL'ye ulaştı. Program sayesinde uluslararası finans kuruluşları ile Türkiye'nin KOBİ'leri arasında köprü kurduk” dedi.



TURİZME BEŞ YILDIZLI DESTEK PAKETİ


Turizmciden eczacıya, hal esnafından fırıncıya kadar birçok faaliyet alanında işletmelerin yanında yer aldıklarını anlatan Ertürk, “Bu kapsamda, geliştirdiğimiz 'Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi' ile de esnaf ve işletme sahiplerini yeni sezona hazırlarken, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz. Kredilerinin taksitlerini ve sigorta prim ödemelerini, gelirlerinin arttığı yaz aylarında ödeyebilme imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.



ÜRETEN KART


KOBİ bankacılığında yine bir ilke imza atarak 2014'te kredi kartı ve banka kartını 'Üreten Kart' ismiyle tek bir kartta birleştirdiklerini kaydeden Ertürk, “Bu ürünümüz ise müşterilerimize, bankamızda sahip olduğu kredi ve mevduat hesaplarına tek kart ile ulaşabilme ve tüm bankacılık ürünlerinin tek bir hesap özetiyle takip edebilme imkanı veriyoruz” şeklinde konuştu.



Ücretsiz danışmanlık hizmeti


Özellikle ihracata yeni başlayan KOBİ'lere dış ticaret belge hazırlama sürecinin her aşamasında 'ücretsiz dış ticaret danışmanlık ve belge hazırlama' hizmeti sunduklarını da dile getiren Ertürk, şunları kaydetti: “Ücretsiz dış ticaret danışmanlığı hizmeti hakkında bilgi almak isteyenler, disticaretdanismani@sekerbank.com.tr adresine taleplerini ileterek bilgi alabiliyor ya da Şekerbank Çağrı Merkezi aracılığıyla yetkililere ulaşılabiliyor.”


#Şekerbank
#Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi
#kredi kartı
#Üreten Kart
9 yıl önce