|

İsrail, Türkiye rotasında kararlı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile İstanbul’da bir araya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:37 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail, Türkiye rotasında kararlı
İsrail, Türkiye rotasında kararlı

22. Dünya Petrol Kongresi’nin üçüncü gününde ikili görüşmelerini sürdüren Albayrak’ın İsrailli mevkidaşı Steinitz ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki enerji projelerinin ele alındığı bildirildi.

BORU HATTINI GÖRÜŞTÜK

İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanı Yuval Steinitz ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattının inşa sürecini görüştüklerini söyledi. 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen Bakanlar Oturumu’nda konuşan Steinitz; enerjinin Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi sürecinde önemli bir simge olduğunu söyledi.

VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

Steinitz, “Türk mevkidaşım Sayın Berat Albayrak ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Dört tur görüşmenin ardından, aramızdaki görüşmeleri hızlandırmaya ve bu yılsonundan önce Türkiye ve İsrail arasındaki boru hattının inşa edilmesini sağlayacak hükümetler arası çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdik” dedi. Yeniden görüşme için net bir tarih belirlenmediğini aktaran Steinitz, ziyaretin önümüzdeki aylarda gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

KUZEY KAYNAKLARI TÜKENDİ

Bölgede enerji ile ilgili gelişmelerin hızlı bir şekilde değiştiğini bildiren Steinitz, Doğu Akdeniz’de keşfedilen önemli doğalgaz rezervinin bunun bir örneği olduğunu ifade etti. İsrailli Bakan ,önümüzdeki süreçte Kuzey Denizi’ndeki kaynakların yerini Doğu Akdeniz’in alacağına inandığını savundu.

#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#Berat Albayrak
7 yıl önce