|

İstanbul Shopping Fest Kapalıçarşı'da başladı

Bu yıl 7’incisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İFS), dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı’da Mehter Marşıyla başladı. “Sen Hiç Kapalıçarşı’yı Gördün mü” sloganıyla festivalde zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2017 Saturday
Güncelleme: 07:03 - 1/07/2017 Saturday
Yeni Şafak
İstanbul Shopping Fest Kapalıçarşı'da başladı
İstanbul Shopping Fest Kapalıçarşı'da başladı

İstanbul’u alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 7 yıldır düzenlenen İstanbul Shopping Fest, dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı’da dün başladı. 16 Temmuz'a kadar devam edecek festival süresince, alışveriş tutkunları bu yılki yepyeni konsept ‘Design İSF’ ile farklı bir tecrübe yaşayacak. Firmaların daha uygun fiyatlarla katılım sağladığı festifvalin açılış törenini Fransa, İtalya, Rusya, Çin, Singapur gibi 13 ülkeden 40’tan fazla basın mensubu da ilgiyle izledi.

Yeni konseptiyle ilklerin yaşanacağı İstanbul Shopping Fest süresince Kapalıçarşı başta olmak üzere kentteki birçok AVM'de festival ruhu yaşanacak. “Sen Hiç Kapalıçarşı’yı Gördün mü” sloganıyla İstanbulluların ve turistlerin tarihi çarşıya davet edildiği festivalde; zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak, kaybolmaya yüz tutan zanaatların son temsilcileri tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak.

SADECE BİR ALIŞVERİŞ FAALİYETİ DEĞİL

Festivalin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, şunları kaydetti “Küresel bir marka olma yolunda adımlar günde güne güçlenerek devam ediyor. Sadece bir alışveriş etkinliği olarak planlamadık. Elbetteki yüzde 75’e varan indirimler olacak. İndirimlerle beraber çekilişlerimiz olacak. Bol bereketli geçmesini diliyorum” dedi.

AYNI ZAMANDA BİR KÜLTÜREL ŞÖLEN

İBB Genel Sekteri Hayri Baraçlı da belediye olarak bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini belirterek, “Bulunduğumuz yer dünyanın ilk alışveriş merkezinden bir tanesi. Bu festival sadece alışveriş değil kültürel ilişkilerin de yürütüldüğü bir organizasyon olacak" dedi.

#İstanbul Shopping Fest
#AVM
#İBB
#İbrahim Çağlar
7 years ago