|

İstanbul Shopping Fest yarın başlıyor

İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Shopping Fest'in görkemli açılışını terör nedeniyle iptal ettiklerini, festivalin ise Temmuz ayı boyunca düzenleneceğini kaydetti.

Yeni Şafak
13:51 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 30/06/2016 Perşembe
AA
İstanbul Shopping Fest yarın başlıyor.
İstanbul Shopping Fest yarın başlıyor.

Çağlar yazılı açıklamasında, bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında 6. kez gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Shopping Fest'in görkemli açılışının, Atatürk Havalimanı'na yönelik terör saldırısının ardından iptal edildiğini, etkinliğin ise güncellenen takvimiyle Temmuz boyunca süreceğini belirtti.



"İstanbul Shopping Fest yönetimi olarak, eşsiz kentimize yönelen terör tehdidini lanetliyoruz." ifadesini kullanan Çağlar, "Tarihi, kültürü, doğası ve gastronomisiyle dünyanın göz bebeği olmuş İstanbul'umuz, ülkemizin huzuruna kasteden hain saldırıların hedefi haline getirilmeye çalışılıyor. Bizler Türkiye'nin en büyük turizm, alışveriş ve kentsel markalaştırma projesi olan İstanbul Shopping Fest'in açılışı için hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürürken hepimizi derinden sarsan saldırı haberiyle yüreklerimiz bir kez daha yandı. Kaybettiğimiz her bir can için büyük üzüntü duyuyor, ailelerinin acısını paylaşıyor ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." diye devam etti.



"Festivalimiz planlandığı gibi bir ay boyunca devam edecek"


İbrahim Çağlar, tüm insanlığın ortak sorunu olan terör tehdidinin farklı zamanlarda dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi İstanbul'da da korkuyu hakim kıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:



"Elbette yaşanan elim olayın pek çok farklı yönü var; bunlar arasında turizme, ekonomiye ve İstanbul markasına zarar verme çabası da yer alıyor. İstanbul Shopping Fest projesi ile sahiplendiğimiz bu üç alanda yola devam etmemizin tam da bu şartlar altında büyük önem taşıdığına inanıyoruz.



Ulusça derinden hissettiğimiz yas duygusu ile İstanbul Shopping Fest açılışı için Boğaz'da gerçekleştirmeyi planladığımız görkemli su ve ışık gösterisini iptal etmiş bulunuyoruz. Etkinlik takvimimizde de bu amaçla yeniden düzenlemelere gidiyoruz. 1 Temmuz'da İstanbul Shopping Fest'in startını veriyoruz ve festivalimiz, planlandığı gibi bir ay boyunca devam edecek. Güncellenen etkinlik takvimimize istshopfest.com web sitemizden ve uygulamamızdan ulaşabilirsiniz."








#İstanbul Shopping Fest
#Alışveriş
#Festival
8 yıl önce