|

İstanbul'da hayali ihracata darbe

İstanbul'da gerçekleştirilen hayali ihracat operasyonunda, Ambarlı Gümrüğünde 2 milyon 660 bin lira değerinde eşyaya el konuldu

Yeni Şafak
10:58 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 08:03 - 6/09/2015 Pazar
AA

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Ambarlı Gümrüğünde hayali ihracata konu 2 milyon 660 bin lira değerinde eşyaya el koydu.



Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü personelinin, İstanbul'da yerleşik bir firma tarafından Gine'ye gönderilmek istenen eşyaların riskli olarak değerlendirmesi üzerine konu, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne yönlendirildi.



Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı personelle Gümrük Müdürlüğü Muayene memurlarının katılımıyla oluşturulan ekipler, beyanname eki faturalarda kayıtlı 47 kalem eşyayı inceledi. Faturada yer alan eşyalarla ilgili üretici firmanın internet sitesinde yapılan araştırmada söz konusu eşyaların birim fiyatlarının farklı gösterildiği tespit edildi.



İncelemeler sonucunda beyan edilen kıymetin kabul edilemeyecek ölçüde yüksek olduğu ortaya çıktı. Diğer taraftan firmanın yurtiçi tedarik faturalarında yapılan araştırmada beyannamede 656 bin avro olarak beyan ettiği eşyaları yurtiçinden çok düşük bir bedelle aldığı anlaşıldı.



Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından beyannamede yüksek kıymet gösterilerek hayali ihracat yapılmaya çalışıldığı tespit edilen, 65 kova yaklaşık 40 bin 645 kilogram su bazlı cephe ve tavan boyası ile 21 bin 944 kilogram banyo aksesuarına Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin Kararına istinaden el konuldu.



Olayla ilgili, firma sahibi E.K. ve müdürü E.G ile gümrük müşaviri Ö.T. hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa ve Türk Ceza Kanununa muhalefetten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.

#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
#Ambarlı Gümrük Müdürlüğü
#hayali ihracat
#boya
9 yıl önce