|

İstanbul'daki kaçak yapılaşmanın temelinde CHP var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'İstanbul’a ihanet ettik' ifadeleri üzerinden gündeme taşınan manipülatif iddialara Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki nokta koydu. Bakan Özhaseki 1994’ten önce yaşananlara işaret etti.Türkiye için olası bir depremde yıkım riski taşıyan bölgelerin başında 1994 öncesi kaçak yapılaşmaya izin verilen noktalar geliyor. İstanbul’da 1 milyon 350 bin kaçak yapının 94’ten önce yapıldığı biliniyor. CHP döneminde yapılan kaçak yapıların temizlenmesi ve şehirlerin geleceğinin kurtarılması amacıyla kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor.

Yeni Şafak
15:57 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:08 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul’da 1 milyon 350 bin kaçak yapının 94’ten önce yapıldığı biliniyor.
İstanbul’da 1 milyon 350 bin kaçak yapının 94’ten önce yapıldığı biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nde söylediği “İstanbul’a ihanettik sözleri” üzerinden son günlerde algı operasyonu yapılıyor.

  • Geçmişe biraz göz atacak olursak, 27 Mart 1994'te Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde sokak başlarında çöp dağları görülüyor, Haliç ve sokaklar kokudan geçilmiyor, susuzluk sorunu yaşanıyordu. Çevre kentlerdeki Melen ve Istıranca gibi kaynaklardan boru hatlarıyla su getirilerek şehrin su sorunu çözüldü. 'Toprakla doldurulsun' denilen Haliç’in çamuru borularla vakumlanarak Alibeyköy'deki taş ocaklarına aktarıldı. 2B olarak görünen arazilerden yol kenarlarındaki boşluklara kadar birçok alan ağaçlandırılarak yeşil oranı artırıldı.

Kaçak yapılar yapılırken CHP vardı

İstismar edilen öz eleştiri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 1 milyon 350 bin kaçak yapının 1994’ten önce yapıldığını hatırlattı.


“Kaçak yapılırken kim vardı? 94 öncesi 4 dönem CHP vardı. Gecekonduların 1960’daki sayısı 79 bin. 94’e gelindiğinde 640 bin. Bir bu kadar da kaçak yapı var. Yani 1 milyon 350 bin yapı 94’ten önce, Tayyip Bey’in belediye başkanlığından önce kaçak ve gecekondu olarak yapıldı” diye açıklama yapan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti;

“Şimdi bizim yıkıp temizlemeye çalıştığımız, depremde başımıza bela olacak, ‘aman ha’ diye ağladığımız yer var ya işte bu sizin yaptırdıklarınız. Evet CHP’nin döneminde yapılanlar” dedi.

#Mehmet Özhaseki
#Kaçak yapı
#Gecekondu
#Kentsel dönüşüm
6 yıl önce