|

İşte beş maddelik taşeron işçi düzenlemesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın taşeron işçi düzenlemesinin 12 madde olacağını söylemesi heyecan oluştururken, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 12 maddenin 5 maddesini açıkladı. Twitter'dan da açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçilere 5 ayrı müjde verdi. İşte o beş madde.

Yeni Şafak
09:20 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:22 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide sarıeroğlu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide sarıeroğlu.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili beş maddelik açıklamayı Twitter'dan da duyurdu. Peki bu düzenleme neleri içeriyor? Taşeron işçilerle ilgili ne gibi uygulamalar yapılacak? İşte o twitler:

*
Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan TÜM kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz.

* Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak

* Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.

* 4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C’li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum

* Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz.



#Taşeron işçi
#Jülide Sarıeroğlu
#Twitter
#Düzenleme
#4B
#4C
#Kadro
6 yıl önce