|

'İstihdamda gelişmiş ülkelere fark attık'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Küresel krizden bu yana 7 milyona yakın istihdam oluşturmuş durumdayız. Bu konuda, diğer gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamına fark atmış durumdayız''ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:46 - 15/10/2016 Saturday
Güncelleme: 14:08 - 15/10/2016 Saturday
DHA
 Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Kaydadeğer İstihdam' projesi toplantısına katıldı.
Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Kaydadeğer İstihdam' projesi toplantısına katıldı.

Bakan Özlü, Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde kurulan kereste işleme fabrikasının açılış törenine katıldı.Bakan Özlü ;Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.8 büyüdüğünü, ikinci çeyreğinde 3.1 oranında büyüdüğünü ,3'üncü çeyreğin sonuçları çıkmadığını ama büyüme beklediklerini vurguladı.




Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Kaydadeğer İstihdam' projesi toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Özlü, projenin amacının kayıtlı istihdamı artırmak olduğunu söyledi. Bakan Özlü, şöyle konuştu:



"Bu amacımıza ulaşmak için, proje kapsamında birçok önemli çalışma yapılacak. İstihdamla ilgili tüm kurumların ve STK'ların arasında daha iyi bir işbirliği tesis edilecek. Kayıtlı istihdamı teşvik edecek çalışmalar yapılacak. Özellikle işçi ve işverenlere hitap eden çalışmalarla, kayıtlı istihdam konusundaki farkındalık artacak. Kadınlarımıza yönelik olarak mesleki yeterlilik eğitimleri düzenlenecek. Arıcılık, evde çocuk bakımı, hasta ve yaşlı bakımı, ev ve kurum temizliği, pasta yapımı ve sunumu gibi başlıklarda düzenlenecek olan bu eğitimler, kadınlarımızın daha iyi işleri daha kolay bulmasını sağlayacak. Projenin tamamını düşündüğümüzde kadınlarımızın ve kayıt dışı işçilerimizin bu çalışmalardan büyük fayda göreceklerini düşünüyorum. Böylece Düzce'de çok daha sağlıklı bir iş gücü piyasası oluşacağına inanıyorum."



İstihdamı arttırmayı çok önemsiyoruz


Bakan Özlü, ekonomi alanında yapılan bütün çalışmaları, aslında nihai olarak, daha fazla insana iş ve ekmek kapısı oluşturmak için yaptıklarını kaydetti. Bakan Özlü, "İstihdamın artması, sadece ekonomik açıdan değil sosyal açıdan, insanımızın mutluluğu açısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle, istihdamı artırmayı çok önemsiyoruz. Küresel krizden bu yana 7 milyona yakın bir istihdam oluşturmuş durumdayız. Bu konuda, diğer gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamına fark atmış durumdayız. Ancak nüfusumuzun genç olması nedeniyle, işsizlik oranımızın hala biraz fazla olduğunu görüyoruz. İşsizliği düşürmek için yapmamız gereken iki husus var. Bunları birincisi işveren tarafına, ikincisi ise işçi tarafına bakıyor. Birinci husus, insanların daha fazla girişimci olmasını ve ülkede daha fazla yatırım yapılmasını sağlamaktır. Bu konuda iyi bir yolda olduğumuzu görüyoruz. Türkiye'de açılan şirket sayısı artıyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. İkinci husus ise insanımızı meslek sahibi yapmaktır. 'Ne iş olsa yaparım' anlayışıyla kolay kolay iş bulunmaz. İş bulmak için, önce meslek sahibi olmak, bir konuda bilgi ve tecrübe sahibi olmak gerekiyor" dedi.



#Faruk Özlü
#Düzce
#İstihdam
8 years ago