|

İthal ürüne denetim

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatıyla güvenirliğinden şüphe duyulan ithal malların yurda girişinden önce laboratuvarlarda test edilmesine yönelik uygulama hayata geçirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:59 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İthal ürüne denetim
İthal ürüne denetim

Ekonomi Bakanlığı, ithalatta ürün güvenliği denetimlerini yeni bir aşamaya taşıyor. TSE veya Ekonomi Bakanlığınca, son 1,5 yılda 70’in üzerinde doğru olmayan rapor tespit edildi. Söz konusu ürünlerin yüzde 90’ının Çin mallarından oluştuğu ortaya çıktı.

Tüketicilerin can ve mal güvenliğini korumak için bundan böyle riskli görülen 'CE' işaretli ürünler de teste gönderilebilecek. Bu ürünler laboratuvarda test edildikten sonra ithal edilebilecek. Bu sayede güvensiz ürünlerin yanlış test raporları kullanılarak ithal edilmesinin önüne geçilecek.

Cep telefonu listede

Kısa sürede hayata geçirilmesi öngörülen uygulama ağırlıklı olarak tüketici ürünlerini kapsıyor. Söz konusu ürünlerin yıllık ithalat tutarı, geçen yıl itibarıyla yaklaşık 7,7 milyar dolara ulaşırken, test edilmesi muhtemel ürünler arasında cep telefonu, oyuncak, ayakkabı, led ampuller, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi bulunuyor.

#Nihat Zeybekci
#Ekonomi
#İthalat
7 yıl önce