|

İTO'dan TL'ye destek

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İTO olarak odanın ve iştiraklerinin tüm yurt içi alımlarını sadece TL ile gerçekleştireceğiz" dedi.

Yeni Şafak
15:44 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 15:50 - 6/12/2016 Salı
AA
İTO Başkanı İbrahim Çağlar
İTO Başkanı İbrahim Çağlar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İTO olarak oda ve iştiraklerinin tüm yurt içi alımlarını sadece TL ile gerçekleştireceklerini bildirdi.



Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, TL'nin tıpkı bayrak gibi milli beraberliğin sembolü, insanların alın terinin karşılığı olduğunu, bu hassasiyeti dikkate alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL kullanımı çağrısını sonuna kadar desteklediklerini belirtti.



Çağlar, "TL'nin arkasındaki asıl rezerv 78 milyonun alın teridir. O alın terinin bir damlasının bile boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Reel sektörü destekleyecek tedbirleri bir an önce hayata geçirirken, yerli üretimimizi milli paramızla gerçekleştirmek, tüketim ve tasarrufumuzu da TL ile yapmaktan başka yolumuz yok" ifadelerini kullandı.



İTO olarak oda ve iştiraklerinin tüm yurt içi alımlarını sadece TL ile gerçekleştireceklerini bildiren Çağlar, kararın, İTO üyelerinin bundan sonra yapacakları kontratlar için de olumlu bir örnek teşkil etmesi diledi. Çağlar, oda bütçesindeki mevduatı da TL dışında bir para birimiyle değerlendirmediklerini kaydetti.



Çağlar, "TL'ye sahip çıkmak bugün her zamankinden daha önemli. Egemenliğimizin sembolü olan TL'yi itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı durmak, bayrağımızı korumakla eş değerdir" değerlendirmesinde bulundu.











#İstanbul Ticaret Odası
#İbrahim Çağlar
#TL
7 yıl önce