|

Japonya Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün sona eren politika toplantısında mevcut mali yılda enflasyon tahminini hafifçe düşürse de para politikasını değiştirmedi.

Yeni Şafak
09:38 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 09:46 - 31/10/2017 Salı
Reuters
Kataoka "Fiyat hedefine ulaşılması ile ilgili zamanlamada iç faktörlerden dolayı gecikme olursa, BOJ ek gevşeme önlemleri almalı" dedi.
Kataoka "Fiyat hedefine ulaşılması ile ilgili zamanlamada iç faktörlerden dolayı gecikme olursa, BOJ ek gevşeme önlemleri almalı" dedi.

Böylece ekonomide güçlü bir toparlanmanın enflasyonu yüzde 2 hedefine kademeli şekilde ivmelendireceğinin sinyalini verdi.

Ancak yeni yönetim kurulu üyesi Goushi Kataoka, BOJ yönetim kurulunun faiz hedefini sürdürme kararına karşı çıkarak, 15 yıllık Japonya devlet tahvili getirilerinin yüzde 0.2'nin altında kalmasını sağlamak için BOJ'ın devlet tahvili alması gerektiğini öne sürdü.


BOJ'un para politikası kararı üzerine yaptığı açıklamaya göre, Kataoka "Fiyat hedefine ulaşılması ile ilgili zamanlamada iç faktörlerden dolayı gecikme olursa, BOJ ek gevşeme önlemleri almalı" dedi.

Ancak Kataoka, ekonomiye verilen desteği en yüksek seviyeye çıkarma gibi bir öneride bulunmazken, geçen ay para politikasının sabit bırakılmasına karşı oy kullanma kararının ardından bu yöndeki beklentileri karşılıksız bıraktı.


#Japonya
#Bank of Japan
#Ekonomi
6 yıl önce