|

Kabataş İskelesi kapatıldı

Kabataş vapur iskeleleri "Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatıldı. Sabah vapur iskelesine gelenler başka iskelelere yönlendirildi. Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak.

Yeni Şafak
10:08 - 11/08/2016 الخميس
Güncelleme: 10:17 - 11/08/2016 الخميس
DHA
Kabataş iskelesi deniz trafiğine kapatıldı.
Kabataş iskelesi deniz trafiğine kapatıldı.

Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yeraltına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Bu çalışma nedeniyle "Kabataş vapur iskeleleri yaklaşık iki yıl deniz trafiğine kapatılacak" dendi.



Sabah saatlerinde Adalara gitmek için Kabataş'a gelen yolcular şaşkınlık yaşadı. "Adalar Vapur İskelesinde Seferlerimiz 11.08.2016'dan itibaren Kabataş- Adalar seferlerimiz Eminönü'nden yapılacaktır" yazılı not asıldı. İskelenin kapandığından haberi olamayan yolcular başka iskelelere yönlendirildi.



Adalara gitmek için Kabataş İskelesine gelen Erdal Kalyoncu "Adalara gidecektim. Ama iskele kapanmış. Beni Eminönü iskelesine yönlendirdiler. Daha önce bu iskeleyi kullandığım için yine buraya geldim. Ama kapanmış, bilgim yoktu" dedi.



Yolcular mağdur olmayacak


Yolcuların mağdur olmaması için Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek. Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları arttırılacak.



Kabataş İskelesini kullanan yolcular:



Şehir Hatları,Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Şehir Hatlarının kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden.



İDO Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, İDO'nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden.



Dentur İşletmeleri Kabataş-Üsküdar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Dentur Avrasyanın kullandığı Beşiktaş iskelesinden.



BUDO ise Kabataş-Bursa seferlerinin ise; gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden seferlerini yapacaklar.







#Kabataş
#Vapur
#İskele
٪d سنوات قبل