|

Kalkınma Bakanı Yılmaz görevi devraldı

Kalkınma Bakanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Bakan Cevdet Yılmaz, görevi Cüneyd Düzyol'dan devraldı.

Yeni Şafak
17:06 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 15:11 - 24/11/2015 Salı
AA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, görevi Cüneyd Düzyol'dan devraldı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından Kalkınma Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi.



Düzyol, burada yaptığı konuşmada, "Kısa bir aradan sonra sizi tekrar yuvada görmekten çok mutluluk duyuyoruz. İnşallah hep birlikte ülkemizin kalkınması, büyümesi için çok daha güzel gayretler içerisinde olacağız. Zaten ayrılmış görmüyorduk sizi, yuvaya dönmüş oldunuz. Nöbeti size devrediyoruz" diye konuştu.



Yılmaz da Düzyol'a gerek müsteşar olarak yaptığı hizmetler, gerekse seçim hükümetinde üstlendiği sorumluluk dolayısıyla teşekkür etti.



Kalkınma Bakanlığının önemli görevler üstlendiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:



"Kalkınma Bakanlığı, ülkemizin uzun vadeli planlarını, programlarını, stratejilerini geliştiren bir bakanlığımız. Devlet Planlama Teşkilatı geçmişiyle çok önemli birikimi, gelenekleri olan bir bakanlığımız. Yeniden bu bakanlıkta görev almış olmaktan dolayı büyük bir onur, şeref duyuyorum. Bu görevi layık gören Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte ülkemizin kalkınması, gelişmesi için 2023 ve ötesine yürüyüşüne katkı vermeye devam edeceğiz. Bu dönemde ülkemizin ihtiyaç duyduğu değişimlerin, reformların, önemli projelerin gerçekleştirilmesine katkı sunacağız. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum."



Düzyol, törende Yılmaz'a çiçek takdim etti.

#Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz
#Kalkınma Bakanlığı
#Bakan Cevdet Yılmaz
#Cevdet Yılmaz
8 yıl önce