|

Kamu CEO’lara emanet edilecek

Kamu ve özel sektörden emekli olan ya da istifa eden liyakat sahibi üst düzey uzmanların ve CEO’ların devletin çeşitli projelerinde çalıştırılmasına imkan getiriliyor. Buna göre kurumların özel sektör mantığıyla kurumsal yönetim ilkelerine uygun çalışmasının önü açılacak. Kamuda yeni kurum kurulması da sınırlandırılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Hükümet 3 yıllık orta vadeli ekonomi programında kamu personel rejimine yönelik de adımlar atacak.
​Hükümet 3 yıllık orta vadeli ekonomi programında kamu personel rejimine yönelik de adımlar atacak.

Hükümet 3 yıllık orta vadeli ekonomi programında kamu personel rejimine yönelik de adımlar atacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirken kamu kurumlarının teşkilat yapılarında düzenleme yapılmasını öngören düzenleme kapsamında kamu ve özel sektörden emekli olan ya da istifa eden liyakat sahibi üst düzey uzmanların, CEO’ların devletin çeşitli tasarımlarında çalıştırılmasına imkan getiriliyor.

Hükümet gönüllülük ve ücrete dayalı esnek bir çalışma sistemi ile emekli veya istifa edenlerin yeniden kamuda görev almalarına imkan getiriyor. Bu kapsamda personel rejiminden kamu kurumlarına kadar birçok alanda getirilen yeniliklerin başında, kamu kurumlarının idari yapısı değişimi bulunuyor. Kamu idareleri arasında ve idarelerin kendi içerisinde etkili işbirliğini sağlamaya yönelik usuller etkinleştirilecek. Kurumların özel sektör mantığıyla kurumsal idare ilkelerine uygun çalışmasının önü açılıyor. Kamuda yeni kurum kurulması sınırlandırılacak, mevcut kurumlar ihtiyaç doğrultusunda yeniden yapılandırılacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KANUNU YENİDEN

Programa göre Büyükşehir Belediye kanunuyeniden ele alınacak. Büyükşehir Belediye Kanunu tecrübeler ışığında aksaklıkları giderecek şekilde yeniden düzenlenecek, büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile aralarındaki işbirliği esasları güncellenecek.

TODAİE'YE YENİ YAPI

Ayrıca tüm kamuda insan kaynağı kalitesini artıracak adımlarla taşradaki personel kalitesinin iyileştirilmesi sağlanacak. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), tatbiki eğitimler vererek kamuya personel yetiştiren, yetişmiş personelin bilgilerini güncelleyen bir kamu personeli yetiştirme merkezi olarak yeniden yapılandırılacak. Bakanlıkların ihtiyaçları doğrultusunda her yıl Kamu Personeli Yetiştirme Programları gerçekleştirmesi sağlanacak.

  • KALKINMA AJANSLARI YÖREYE YÖNELECEK
  • Kalkınma Ajansları başta olmak üzere Bölge Kalkınma İdareleri ve mahalli idarelerin büyüme ve istihdamı destekleyecek şekilde bölgesel potansiyel ve dinamiklerin harekete geçirilmesindeki rolleri ve yetkileri güçlendirilecek, yönetim, denetim ve mali yapıları iyileştirilecek. Kamunun STK’lar ve toplum kesimleriyle istişaresi güçlendirilecek.


HESAP VERİLEBİLİR VE BASİT MEVZUAT

Mevzuat değişikliklerinin hesap verebilirlik, kamuoyunu bilgilendirme ve katılımcılık boyutlarını güçlendirecek şekilde ortak bir internet sathı kurulacak. Bütçeler, kamu hizmet programlarının performansını gösteren, daha sade, anlaşılabilir ve vatandaş tarafından değerlendirilebilir belgelere dönüştürülecek.

#Kamu
#CEO
#Yönetim
7 yıl önce